Ellis sweater Fibre Mood

Herfst?!

Je zou het haast niet geloven met de temperaturen deze week, maar de herfst staat voor de deur. Het herfstnummer van Fibre Mood ligt vandaag dan ook in de winkel! Ook deze keer kreeg ik de kans iets in avant-première te naaien. Omdat zoon 1 weer goed uit zijn kleren gegroeid is, ging ik voor de leuke unisexsweater “Ellis”.

Het maakproces

Tijdens de lockdown kocht ik een aantal effen sweaterstoffen op voorraad. Zoonlief wilde een rode trui. Voor de rest had hij geen eisen. Ik combineerde het rood met een rest bordeaux van een sweater die ik in de winter voor mezelf naaide (en die niet op de blog kwam, wel op Instagram). Ik hou wel van onverwachte kleurencombinaties! 

Aangezien mijn negenjarige nog steeds lang en slank is, besloot ik na maatname een 10 jaar te maken die ik verlengde tot de lengte van de 12 jaar. De hals-, zoom- en mouwboorden maakte ik uit de sweaterstof zelf. Omdat sweaterstof minder rekt dan boordstof,  maakte ik voor de hals nieuwe patroondelen. Ik nam 90% van de halsomtrek (op patroon gemeten) en dat was een prima gokje. De polsboorden hoefde ik niet aan te passen. De zoomboord maakte ik ook ietsje breder qua omtrek.

Aanvankelijk stond de halsboord een beetje te veel rechtop. Dat kwam vanzelf goed toen ik de halsrand doorstikte met mijn tweelingnaald. 

Content

Het kind was wreed content en zijn beste vriend kon haast niet geloven dat mama de trui zelf naaide en zei dat hij er direct ook zo eentje zou willen. Als dat geen compliment is! Kijk je even mee? Meer inspiratie en beeldmateriaal bij deze editie vind je trouwens hier.

Sweater Ellis Fibre Mood
Patroon: Ellis Sweater uit Fibre Mood (Editie 11) - Stof: Driessen Stoffen
Sweater Ellis Fibre Mood
Hartjes voor de halsboord!
Sweater Ellis Fibre Mood

Gerelateerde berichten

3 gedachten over “Ellis sweater Fibre Mood”

Plaats een reactie