Groen afwasmiddel getest…

Zonet deed ik de avondafwas. ‘t Was een kleintje, maar wel een vettigske, want ik had voor de kinderen een vleesje gebakken (daar gaat mijn geitenwollensokkenimago: nee, wij eten niet vegetarisch).

Ik kneep 2x met mijn zelfgebrouwen detergent en hoera: de afwas was in geen tijd gedaan. Echt krachtig spul. Ik zou zelfs durven zeggen dat het beter ontvet dan Ecover.

Nu zou ik alleen nog eens moeten testen wat dit middeltje doet met mijn handen. Die gaan namelijk steeds gehandschoend in het afwaswater omdat ik heel snel last heb van droge handen en eczeem. Naar mijn ervaring zijn sodakristallen ook redelijk agressief voor de huid, maar dat testen we dan wel eens op een ander tijdstip.

Update: Na deze ene fles heb ik dit afwasmiddel niet meer opnieuw gemaakt. Ik vond dat er steeds een vettige film op mijn afgewassen spullen bleef hangen. Het ontvette dus minder krachtig dan ik aanvankelijk dacht…

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie