Een speelpakje voor Pepijn… nu het nog kan!

Patroon: Ottobre 3/2014, nr 4
“Toucan and Tiger”, mt 80
Stof: stoffenmarkt Maastricht
Boordstof: Stoffenspektakel

Kindertjes in speel- of kruippakjes zijn superschattig. Daarom besloot ik om er snel nog eentje te fabriceren voor Pepijn. Hij is nu 13 maanden, maar loopt nog niet rond. Hij kan eigenlijk nog niet eens zo lang kruipen (hij deed het voor het eerst “comme il faut” een weekje voor zijn eerste verjaardag!).

In de recentste Ottobre vond ik een tof patroontje van een kruippakje met korte mouwen en korte pijpen. Ideaal voor de zomer dus!

Ik moet zeggen dat het wel een gedoe was met al die biesjes: overlock, tweelingnaald, tricotnaald, draadkleuren wisselen in mijn naaimachine,… Allemaal een beetje te veel van het goede. Moeilijk was het niet, maar wel wat gepriegel. Dat is niet altijd ideaal als je tussen soep en patatten moet naaien.

Enfin, het lag hier al sinds woensdag klaar maar er ontbraken nog enkele drukknopen omdat ik er niet voldoende had. Vandaag werkte ik het af en alsof het zo moest zijn, brak de zon daarna nog door de wolken: hij kon het meteen aanhouden na de pasbeurt!

Gerelateerde berichten

1 gedachte over “Een speelpakje voor Pepijn… nu het nog kan!”

Plaats een reactie