Uitgetest: de Harleytop

Sommige patronen gaan op het internet een eigen leven leiden. Denk maar aan “de” Burda 7828, de rok uit Knip 6/2010, de Sunnypants van LMV… Om nog maar te zwijgen over alle bekende kinderpatroontjes.

Een recenter patroon dat stilaan viraal gaat in blogland, is de Harleytop uit La Maison Victor (editie jan-feb 2015). Ik kocht al veel LMV’s, maar maakte er nog niet zo veel kleding uit. De patronen zijn nogal “basic”, en dat is precies wat ik ook vond van de Harleytop. Bovendien vond ik dat de neklijn er wat raar uitzag. Om die reden kocht ik die editie van het tijdschrift niet.

Nu, enkele maanden later, heb ik op internet al verschillende versies gezien van dat t-shirt, ook lichtjes aangepaste versies, in katoen, in tricot… De meeste exemplaren vond ik zelfs ronduit mooier dan het exemplaar in het boekje!

De aankoop van een geweldig tricotpaneel op het Stoffencircus, deed me nadenken over een leuk kledingstuk met aangeknipte mouwen. Kwestie van de fotoprint niet teveel om zeep te helpen.

Zou ik toch maar eens de Harleytop uitproberen? Zoals gezegd had ik net die LMV niet in huis… :o( Gelukkig hebben wij hier een bibliotheek die sinds kort LMV in haar assortiment heeft. Toen ik daar langsging om mijn boete te betalen (ja, dat heb je ervan als je op citytrip gaat!), spotte ik in het tijdschriftenrek uitgerekend het boekje dat ik nodig had! It was my lucky day!!!

Ik liet er geen gras over groeien en tekende onmiddellijk het patroon over (in mijn gebruikelijke kledingmaat). Ik paste meteen ook de halsuitsnijding aan op basis van een patroon van een tuniek die ik eerder naaide (maar niet blogde).

Omdat het fotopaneel 20€ kostte, was ik niet van plan hieruit mijn eerste Harley te snijden. Ik viste een restje tricot op dat ik ooit aan het lapjeskraam in Maastricht kocht (en waar ik eigenlijk vanaf wilde).

De hals- en mouwbiesjes vouwde ik niet naar binnen zoals LMV voorschrijft, ik zette ze gewoon aan zoals je een tailleboord maakt.

Een volgende keer zou ik de onderkant van de mouw een beetje naar buiten toe laten uitlopen, zodat ik alles gemakkelijker kan dichtstikken met de overlock. Nu was het een beetje gepruts om te beginnen stikken aan de oksel (zonder teveel weg te snijden met het mes van de overlock).

Speciaal voor jullie ging ik daarnet met blote armen in de kou staan. Mijn zoon van bijna 4 kreeg voor het eerst mijn telefoon in handen voor het fotografeerwerk. Hier en daar moeten we z’n skills nog wat bijschaven, maar zo hebben jullie toch een idee ;o)

Wat vinden jullie? Licht op groen om de schaar te zetten in het fotopaneel?

 

Harleytop (mt 38) uit LMV jan-feb 2015
Stof: Lapjeskraam markt Maastricht

BewarenBewaren

Gerelateerde berichten

8 gedachten over “Uitgetest: de Harleytop”

  1. Ja hoor, de schaar erin!
    Ik maak bij mijn volgende exemplaar (over het eerste heb ik deze week geblogd, ik deed hetzelfde met de boordjes als jij) ook zeker een andere neklijn (dieper of waterval).

    Beantwoorden
  2. Je gaat het misschien niet geloven, maar ik werk zelden met Tricot, ik heb daar zo'n schrik voor. Maar ik moet mijn angst toch eens gaan overwinnen want ik zie overal leuke dingen. Deze T-shirt is super geslaagd! Ik geef je alvast een GO voor het paneelstofje 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie