Uitstap met kleine kinderen: De Sierk

Aan de kassa van het circus…

Ik heb geen idee meer hoe ik het leerde kennen, maar ik wilde al een tijdje met de kinderen eens op uitstap naar De Sierk in De Haan.

Het is op zijn zachtst gezegd een a-typisch pretpark. A-typisch omdat het op geen enkele manier beantwoordt aan het beeld dat het woord “pretpark” bij de meesten onder ons oproept.

Een park is het, dat zeker. En pret is er ook, maar die maken de kinderen daar vooral zelf. Met het materiaal dat hen aangereikt wordt.

Hierbij mag je dan denken aan: een reuzengrote twister, gekke driewielers, een springkasteel in een boomhut, een tent met kiezelsteentjes en massa’s werktuigen en graafmachines, een “ballenkot” waar banen zijn getimmerd waarlangs de kinderen balletjes naar beneden kunnen laten rollen (een levensgrote knikkerbaan!), een tent vol duplo’s, een carwash-parcours waar de kinderen met hun gekke fietsen door kunnen rijden, een “ballenbad” (neem dat gerust letterlijk!),…

De Sierk is vooral een plaats waar de kinderen hun fantasie nog kunnen gebruiken tijdens hun spel. Mijn koters kwamen letterlijk ogen te kort. De jongste riep bij elke attractie: “Oooooh!” of “Aaaaaah!”, hoe zalig is dat?

Het was maar goed dat de deuren daar sloten om 19 uur of we hadden hen gewoon niet meegekregen naar huis!

Wat ons betreft is De Sierk een aanrader van formaat voor kinderen van 2,5 tot een jaar of 8-9.

Leuk is ook dat de toegangsprijzen zeer billijk zijn: 8 euro vanaf 2,5 jaar, <2,5 jaar gratis en 5 euro voor houders van de lerarenkaart.

Eén nadeel: alles is gemaakt op kindermaat en soms kan je hen daardoor niet volgen tot in of op de attractie. Je moet er dus op vertrouwen dat het goedkomt!

Wij gaan zeker nog eens terug :o))

Driewielers
In de bouwertent
Ballenparcours

Plaats een reactie