Patroon getest: Herman-rompertje van Juffrouw Kersjes

Een tijdje geleden zag ik dat Juffrouw Kersjes op zoek was naar testers voor een romperpatroon. Nu zijn wij hier wel al uit de baby’s en worden er geen body’s meer gedragen, maar Juffrouw Kersjes zocht ook testers voor de grootste maten. Sommige baby’s zijn namelijk groter dan gemiddeld en dragen dan bijvoorbeeld een 4 jaar als ze nog maar 2 zijn.

Met het oog op de draagmogelijkheid van mijn jongen die toch al ruim een jaar naar school gaat, koos ik het model met lange mouwen. Ideaal als pyjamabovenstuk in de winter. Geen koude buikjes, alleen iets moeilijker als er geplast moet worden. ?

Ik schrok van het stofverbruik van deze maat (ja, we denken graag dat onze kindjes nog klein zijn!), maar vond gelukkig in m’n voorraad nog een lap die groot genoeg was.

Juffrouw Kersjes geeft een klaar en duidelijke uitleg, mooi voorzien van foto’s, dus beginners hebben meer dan genoeg om op terug te vallen. Met de overlock werkte ik de boordjes makkelijk en netjes af. Uiteraard kan dit ook zonder overlock als je die niet hebt!
Wat voor mij nieuw was, was het verschil tussen de binnen- en de buitenbochten bij het bevestigen van de boordstof. Bij de ene mocht je niet trekken aan de stof, bij de andere wel. Een mens is nooit te oud om te leren!

Onderaan werkte ik af met babydrukkers van Prym, dat zijn die rondjes uit metaal. Ik vind ze persoonlijk makkelijker in gebruik op boordstof dan de beroemde KAM-snaps. Uiteraard moest ik ook hier versteviging aanbrengen tussen de 2 lagen boordstof.

De zoon was wildenthousiast over zijn body en vraagt nu bij elke pyjamaverversing naar zijn body’tje! Hoe schattig, ook al zijn we sinds 2 weken volledig uit de luiers (ook ‘s nachts!) én gaf onze held zijn tutje afgelopen zondag af aan Sinterklaas.

Heb je ook zin in een snel restverwerkingsprojectje? Misschien heb je nog een baby in de familie die je extra kan verwennen met de feestdagen? Het patroon kan je hier kopen.

Patroon: romper “Herman” van Jufftouw Kersjes
Stof: Markt Maastricht (wel 5 jaar geleden ofzo)
Drukknopen: Veritas

Maar er is meer! Juffrouw Kersjes maakte van deze blogtour een heuse “hunt”. Dat wil zeggen dat er mooie prijzen te winnen vallen! Drie geluksvogels winnen een workshop, een patroon van Juffrouw Kersjes en/of een waardebon. Meer info over de prijzenpot vind je hier.
Wat moet je hiervoor doen?

DE SPELREGELS 
  • Het bericht van Juffrouw Kersjes was het startpunt van de hunt. Je kan op elk moment starten, geen nood als je vandaag pas beslist om mee te doen.
  • De bedoeling is dat je 11 woorden zoekt op 11 verschillende blogs van patroontesters.
  • Onderaan dit bericht vind je een link naar én een vraag over een blogbericht van één van die blogsters. Klik door naar deze blog en zoek het antwoord! Deze blogster zal op haar beurt verwijzen naar een andere blog en hier ook een vraag over stellen. Concreet: Blogster A stelt een vraag over blogster B, blogster B stelt een vraag over blogster C, blogster C stelt een vraag over blogster D, enz.
  • De antwoorden op de vragen bestaan steeds uit 1 woord. Hou deze woorden goed bij, in volgorde van verschijnen, op een blaadje. Alle blogsters zullen hun vraag een nummer geven, zodat je je niet kan vergissen wat betreft de volgorde. Een notitieblaadje vind je via deze link.
  • De blogberichten zullen niet allemaal tegelijkertijd verschijnen, maar zullen dag na dag geplaatst worden. Zondag is steeds een ‘rustdag’.
Hier vind je een overzicht:

Datum
Blogger
6/12/2016
7/12/2016
8/12/2016
9/12/2016
10/12/2016
12/12/2016
13/12/2016
14/12/2016
15/12/2016
16/12/2016
17/12/2016

  • Op maandag 19/12 zal Juffrouw Kersjes op haar blog vertellen wat je met al die woorden moet doen. Er moet namelijk nog gepuzzeld worden! Geen nood, het is écht niet zo moeilijk (en elkaar helpen is toegestaan!).
  • Vanaf 19/12 t.e.m. 24/12 kan je dan je antwoord doorsturen via een online formulier.
  • Op 25/12 zal de kerstman voor 3 deelnemers met een juist antwoord (die random zullen gekozen worden) een extra pakje aankondigen op de blog van Juffrouw Kersjes!
En dan nu de vraag van de dag (vraag 4):
“Catherine is de ……….. van het model”
Het antwoord vind je vanaf 9/12 op de blog van MamC!

Gerelateerde berichten

3 gedachten over “Patroon getest: Herman-rompertje van Juffrouw Kersjes”

Plaats een reactie