Carnaval

Op de meeste plaatsen is het vandaag “Vette Dinsdag” en is de carnavalgekte bijna overgewaaid.

Hier bij ons vieren we carnaval in de helft van de vastenperiode (kwestie van uniek te zijn, zeker?). Ik ben niet groot geworden met carnaval (want ben niet van hier afkomstig) en begrijp het allemaal niet zo goed, maar ik vind het wel leuk om te zien hoe de hele stad tijdens het carnavalweekend uit de bol gaat.

De laatste jaren heb ik carnaval aan mij laten voorbijgaan (baby in huis / hoogzwanger, u begrijpt me vast wel). Dit jaar is het echter de beurt aan onze oudste zoon. Hij gaat nu naar school en zoals alle scholen, heeft ook zijn schooltje een carnavalsoptocht of iets dergelijks op de agenda staan op vrijdag 28 maart.

Naaien voor carnaval doe ik in principe niet, maar dankzij Knipmode van februari 2014 kwam ik op het idee een kokskostuum ineen te flansen.
Het was niet moeilijk, maar wel veel teken- en rekenwerk. Het patroon stond namelijk in het klein op hun website en je moest het zelf uitwerken. Kwam daar nog eens bij dat het pas vanaf maat 104-110 begon, net te groot voor onze 2,5-jarige. Op goed geluk hertekende ik het geval een beetje kleiner.

De muts was met een elastiek van 8 cm breed, en omdat ik die niet in huis heb, deed ik het met deze tuto.

Op de foto’s is het niet zo goed zichtbaar (het begon net heel zwart te kijken buiten + te miezeren!), maar de band aan de muts is blauw-wit-gestreept en de kamsnaps op het vest zijn felblauw.

Nu maar hopen dat het zaakje past, want ons model is met zijn broer gaan logeren bij oma en opa.

Witte stof: Stoffenspektakel
Gestreepte stof: restje uit de kast van mijn mama
Ik denk er nog een bijhorende broek bij te maken, in dezelfde stof als de band van de muts, maar ‘t zal niet voor vandaag zijn. Heb het even gehad met het uittekenen van patronen… En misschien is het zelfs niet nodig er nog een broek bij te maken, wat denken jullie?

Gerelateerde berichten

1 gedachte over “Carnaval”

Plaats een reactie