De zomercollectie

Deze en volgende week heb ik het minder druk op het werk. Ook het lentezonnetje deed mijn vingers jeuken om aan de zomertenues te beginnen!

Met het vooruitzicht op een meer dan voltijds uurrooster vanaf binnen 10 dagen, MOEST ik wel van de gelegenheid gebruik maken om al mijn tricotjes een beetje te verwerken tot t-shirts en ander leuks.

Het eerste projectje was een test van een nieuw t-shirtpatroon (ik bedoel: een patroon dat ik nog nooit maakte). Het werd gemaakt in het rode appelstofje dat ik voor een habbekrats kocht op de markt van Maastricht. Op de foto ziet u dat het vrij breed uitvalt. Maar het is natuurlijk ook nog een beetje op de groei, want Florian wordt pas 3 in de zomer en ik maakte een 4 jaar.

Vanmorgen, toen de zieke Pepijn (ooronsteking, auw!) opnieuw in bed lag, tekende ik het patroon over van het modelletje waarvan ik vorige zomer een kleiner maatje maakte, maar dat ik vrij smal vond. Smalle shirtjes zijn heel mooi, maar kruipen soms een beetje omhoog langs het bolle peuterbuikje!
Ik besloot het er toch maar op te wagen en tadaaaa: 2 uur later rolde dit blauwe t-shirtje onder mijn naaimachine vandaan. (Mijn bedoeling is niet om u allen nu uit te nodigen uw bestellingen bij mij te placeren, neen: ik wil gewoon zeggen dat u het zelf ook kan fiksen in enkele uurtjes tijd!)
Ik ben benieuwd wat mijn oudste zoon ervan gaat vinden! Hij is sinds zijn 2de verjaardag helemaal gek van Bob de Bouwer, machines en gereedschap. Hoe cool kan je gekleed gaan?


Op de foto zie je dat er echt wel een groot verschil in breedte is, ondanks het feit dat beide patronen uit Ottobre komen en maat 104 zijn!

Ik denk toch dat ik maar weer ga voor de vermenigvuldiging van het smalle modelletje. Veel modieuzer, niet?

Rode stof: Markt Maastricht
Blauwe stof: Stoffenkoning (Stoffenspektakel)

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie