Hemd met lange mouwen

Ik wilde het al lang eens proberen, en recent is het er dan eindelijk van gekomen: mijn eerste jongenshemd met lange mouwen!

Het stofje had ik hier al bijna anderhalf jaar liggen (tja, ik had deze zomer zelfs nog geen hemd met korte mouwen genaaid voor zoonlief omdat hij nog paste in die van vorig jaar, dus katoentjes had ik nog enigszins op voorraad). Ik vond verschillende patronen in mijn tijdschriftencollectie en koos uiteindelijk voor “Little Richard” uit een recente Ottobre. De beschrijving “gecentreerd jongenshemd” stond me wel aan!

Omdat ik momenteel wat op sukkel ben met mijn rug, moest ik alles heel voorzichtig en in niet-al-te-lange naaimomenten opdelen. Noodgedwongen (ahja, ik mag niet heffen!) gingen de kinderen uit logeren bij opa en oma in BMB. Daardoor was het hier héél rustig in huis. Als manlief dan overdag op zijn werk was, kon ik eigenlijk echt geen hele dag “rusten” (ik heb echt geen zittend/liggend gat!). Dus… op het gemakje knipte en stikte ik het hemd ineen.

Een hemd naaien is plezant om te doen, niet übermoeilijk, maar soms was ik in de war door de verschillende manieren van aanpakken. Ik las mijn werkbeschrijving uit Ottobre, zocht ook enkele technieken op in het Femma-naaiboek (zo werd dat ook eens uit de kast gehaald, ahum) en vond soms nog wijze raad op het wijde web.
Gelukkig heb ik al wat naai-ervaring, zodat ik zelf wel kon uitmaken op welke manier ik alle verschillende “uitleggen” wou aanwenden. Bovendien werd ik niet gestoord door krijsend addergebroed, dus dat kwam effe handig uit!

Ik ben eigenlijk best wel trots op het resultaat. Het tekeningetje loopt mooi door vooraan, zowel aan de sluiting (kamsnaps) als bij het borstzakje (Zie je het borstzakje niet op de foto? Wel da’s dan een dikke pluim voor de naaister – hihi!).

Zoonlief sputterde eerst wat tegen toen ik hem gisteren wilde omkleden om naar het verjaarspartijtje van zijn nichtjes te gaan, maar finaal won moeder de strijd… En het stond hem superstoer!

Patroon: Ottobre 3/2014, nr. 27 “Little Richard”, maat 104
Stof: Stenzo op Stoffenspektakel

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie