Flockfolie: hoe het nu best werkt

In tegenstelling tot wat ik eerder vermeldde over het al dan niet blijven plakken van flockfolie op een kledingstuk, is het niet met stoom dat die kleine hoekjes stoppen met loskomen.

U las vast al elders dat stoom uit den boze is voor de lijm (dit geldt voor alles wat je vast moet strijken op stof: vlieseline, naamlabeltjes,…).

Ik bleef maar knoeien met hoekjes en randjes van mijn flockversieringen.

Tot ik uiteindelijk (op facebook? weet het niet meer zeker) las dat iemand een houten snijplank onder het te strijken item legde.
Dit blijkt voor mij ook de ultieme oplossing voor loskomende flodders! Een strijkplank is namelijk nogal zacht door het thermische laagje dat in je strijkplankhoes zit. Dat is eigenlijk niet zo geschikt als je iets (muur)vast wil strijken.

Dus vanaf nu doe ik het met mijn houten plank uit de keuken. Zet je strijkijzer op stand “3 bolletjes” of “katoen” (bij mij heet dat “normaal”, enfin u vindt vast wel het equivalent op uw machien!). Steek de snijplank onder het te flocken stofje, leg erbovenop een stuk boterhampapier  (of een doek) en pers (niet heen en weer strijken!) de tekening op de stof met je strijkijzer.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie