Sunshine Blogger Award + Tweede oproep winnaar weggevertje!

Ik had er nog nooit van gehoord, maar werd door vriendin Eva genomineerd voor de “Sunshine
Blogger Award”. Ik lees Eva’s blog al een hele tijd, ken haar ook persoonlijk en wie weet gaf haar vlotte pen mij wel de doorslag toen ik erover dacht zelf een blogje te beginnen?!

Het reglement luidt dat je bij een nominatie 7 dingen moet vertellen aan je lezers die ze nog niet wisten.

Eerlijk gezegd heb ik geen idee wat ik jullie allemaal moet vertellen. Ik laat mijn inspiratie de vrije loop.

1. Zoals veel blogsters sta ik in het onderwijs. Ik geef les in het volwassenenonderwijs in hartje Brussel. Daar doe ik mijn best om anderstalige volwassenen een mondje Nederlands te leren. Dit doe ik met hart en ziel en de soms moeilijke werkuren heb ik er graag voor over!
Eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik vanaf dit schooljaar slechts 15/20sten werk, want de combinatie met 2 kleine kinderen en een hardwerkende wederhelft is niet evident…

2. Nu denken jullie allemaal dat ik Germaanse heb gestudeerd of tenminste toch een of andere taalkundig opleiding volgde. Niet dus. Ik studeerde piano aan het Lemmensinstituut.
Hoe het komt dat ik niet meer in de branche zit, is een lang verhaal, maar kort gezegd heeft het alles te maken met de armzalige regels van het onderwijs. Gelukkig heb ik me mijn carrièreswitch nog geen seconde beklaagd. Toen ik in het zesde middelbaar zat, twijfelde ik tussen 2 studierichtingen: muziek of talen. En zo zie je maar waar een mens door een samenloop van omstandigheden terecht kan komen!

3. Ik eet enorm graag en veel. Vooral pasta en wereldkeuken-toestanden. Een of andere kerel hierboven heeft me gelukkig wel gezegend met een goed werkend metabolisme, want het is me absoluut niet aan te zien dat ik soms beschamende hoeveelheden eten naar binnen werk.

4. Sinds ik een smartphone heb, ben ik bijna verslaafd aan dat ding. Bloglovin en Facebook zijn mijn favoriete apps die ik dan ook om de haverklap check op nieuwe info. Ik weet het, ‘t is erg. Maar ik ben dus ook een kind van zijn tijd (ook al krijg ik hier en daar al wat rimpels!).
Een ander favorietje, misschien minder afstompend dan de 2 hierbovengenoemde, is het woordspel “Wordfeud”.

5. Ik ben nogal perfectionistisch van aard. Bijgevolg zal ik dus nooit van m’n leven “snel” iets naaien, want van “snel” komen fouten en laat ik daar nu écht niet tegen kunnen!
Ik zal ook nooit de afwas laten staan tot “over een uurtje”, want dan word ik bloednerveus van de rommel in de keuken. Wat ik kan opruimen, zal ik ook opruimen, liefst zelfs al tijdens het klaarmaken van de maaltijd.

6. Ik ben als kind altijd bij de scouts geweest. Iets waarvan ik hoop dat mijn eigen kinderen er later ook met plezier naartoe zullen gaan. Jammer genoeg is er hier in ons dorp alleen een Chiro, maar dat zijn zorgen voor morgen!
De vriendinnen uit mijn jeugd met wie ik nog steeds contact heb, kan ik op 1 hand tellen, maar niet toevallig zijn het ook net die meiden met wie ik destijds in de scouts zat!

7. Dankzij bovenstaand feit ben ik een vrouw de wél kan kaartlezen! Ik zie mezelf nog (pakweg 15 jaar geleden) voor het eerst rondrijden in de grote hoofdstad met mijn eerste auto’tje en een kaartenboek van Brussel op de passagierszetel!

En nu moet ik 3 anderen nomineren…
Mamadammeke
SiHgi
Woohoo!

Tot slot wil ik nog even een oproep plaatsen: Charlotte Baes, jij won mijn give-away en tot nu toe heb je je niet gemeld. Zou je mij zo snel mogelijk willen contacteren met je gegevens (biekeDOTpypeATgmailDOTcom)?

Gerelateerde berichten

3 gedachten over “Sunshine Blogger Award + Tweede oproep winnaar weggevertje!”

Plaats een reactie