Nog meer eekhoorns en sweaters!

Vandaag was het een lastig dagje. Niet zozeer omdat grote broer weer thuis was, wel omdat kleine broer het echt moeilijk had. Waar hij in de voormiddag braaf 2u dutte, was hij in de namiddag huilerig, hangerig en flauw. Met niks tevreden: niet uit bed, niet in bed, niet buiten, niet binnen…

Sta me toe nog even te zuchten. *zucht* Hehe, dat lucht op! :o)

Ik had er gisteren en vannacht (ja, uit bed gemoeten om half 2 voor kleine man en ik geraakte niet meer in slaap – of jawel, maar pas tegen 4u30 of zo!) een gedacht van gemaakt dat ik met de eekhoorntjestricot een ander model van trui zou maken voor Pepijn.
Een kap is nu eenmaal minder praktisch bij kleinere kinderen, zit gauw in de weg en zo.
Bovendien wou ik al lang eens de Varsity Cowl Neck-pullover maken van Peek-a-Boo.
Het “hoofdstofje” blijft toch dat met de eekhoorns, dus koos ik ook nu voor bruin met een geel contrast (aan de kraag).

Het was vandaag echt geen sinecure, maar ik slaagde erin om de sweater klaar te krijgen voor het donker werd. (En ik maakte stoofvlees met knolselderpuree; da’s kunnen he!?)
Dan vermelden we even niet dat Pepijn ondertussen bijna voortdurend (tot mijn grote ergernis) zijn klaagzang hield!


Het lukte me ook om voor het donker enkele foto’s te nemen van onze manschappen in tenue. Florian had al rap door dat “die pull van Pepijn heel erg lijkt op die van mij hé, mama!”.

Pepijn presteerde het zelfs eventjes een glimlach op zijn ongelukkig en oververmoeide smoeltje te laten verschijnen. Het ongemak van de dag was dus gauw vergeten toen ik zag hoe blij dat kleine totje was met z’n nieuwe trui!

En de evaluatie van het patroon?

Ik maakte een 2 jaar voor onze 18-maander. Hij (de zoon!) is niet groot en eerder smal, maar ik wou nog ruimte om “in de trui” te kunnen groeien deze winter. (Want wat ik voor hem maak, kan ik helaas niet doorgeven aan een kleine broer!)
Het patroon meet heel ruim. Kijk waar de schoudernaden hangen en merk ook op hoe lang de mouwen zijn!!
De lengte van de trui is in verhouding eerder kort. Die meet even lang als de pyjama die ik eerder maakte uit Ottobre in maat 86.

Moeilijk is het patroon niet, maar je moet toch wel even aandachtig zijn bij het instikken van die sjaalkraag, zeker als je het met een overlock doet (want het mes is genadeloos!). Ik heb even getwijfeld of ik mijn gewone naaimachine zou uithalen, maar gezien de omstandigheden zag ik dat vandaag niet zitten. Erop of eronder met de overlock, dus. Eén stukje heb ik moeten losmaken, maar de 2de keer zat alles proper in elkaar zonder trekkende naden.

Owja, toen ik het patroon afdrukte, vielen de lijnen die tegen de paginarand kwamen deels weg (denk ik?). Het was me niet geheel duidelijk of ik de patroondelen met de paginaranden aan elkaar moest kleven, of op de plaats waar de lijnen stopten. In de beschrijving stond iets van “page edges”, dus ben ik voor optie 1 gegaan. Het zou natuurlijk kunnen dat dit fout was en dat de trui daardoor zo breed uitvalt! (Wie me hierover iets meer kan vertellen: let me know!)

Gerelateerde berichten

4 gedachten over “Nog meer eekhoorns en sweaters!”

Plaats een reactie