Nog een rolkraag-Renfrew!

Vandaag is het mijn voorlaatste vrijdag waarop ik niet moet werken. Ik ga de rust en de freubeltijd missen, want vanaf 24 november wordt woensdag m’n vrije dag, net als bij de kinderen. De woensdagen zullen dus lang zo kalm niet zijn als de vrijdagen en dat betekent ook dat er een pak minder genaaid zal (kunnen) worden. :o(

Ik profiteerde er vandaag dan ook van om nog een rolkraagtrui voor mezelf te fiksen. Het patroon (Renfrew van Sewaholic) werd eerder getest en goedgekeurd. Dat kon dus niet mislopen (in tegenstelling tot mijn naaisel van vorige week – awoe, gekookte wol – maar daarover later misschien meer).

Ik knipte de patroondelen, nam een pauze om naar de kapper te gaan en begon daarna, met mijn haren netjes in de plooi, aan het stikwerk.

Opnieuw kreeg ik deze trui perfect uit 1m50 tricot. Lekker zuinig en zo heb ik alweer een lap stof minder. Deze haalde zelfs mijn propvolle kast niet, want ik kocht hem enkele weken geleden op het Stoffenspektakel in Aalst.

De stof is iets dunner dan de vorige Renfrew die ik maakte, waardoor de kraag iets soepeler valt. Ik ga ‘m zeker even graag dragen als de andere! (Lees: wassen, aandoen, wassen, aandoen,…)

Ziehier het resultaat op mijn paspop (kleurweergave niet perfect op een druilerige dag als vandaag!).

Patroon: Renfrew Top
versie met lange mouw en rolkraag

Stof: Stoffenkraam Van der Heyden
op Stoffenspektakel 

Gerelateerde berichten

3 gedachten over “Nog een rolkraag-Renfrew!”

Plaats een reactie