Nog een uilenmuts

Tijdens de kerstvakantie werd er ook gehaakt. Gezellig, niet te ingewikkeld, ik hoef het u niet meer te herhalen, zeker?

Ik perfectioneerde het uilenmutsje dat ik eerder voor de oudste zoon haakte. Deze keer mocht ik mijn goesting doen qua kleuren want de mama van Kwinten gaf me “carte blanche”.

Op vraag werd de muts gevoerd met een lekker zacht stukje fleece.

Ik haakte deze muts in stokjes, begon met 10 vasten en vanaf rij 2 ging ik over op stokjes, die ik meerderde tot ik er 60 had. Allemaal met haaknaald 4,5 en Saskiawol. Dit stemt overeen met de hoofdomtrek van een kleuter.

Via fb leerde ik nog een handigheidje dat ik graag met jullie deel: als je rond de muts een mooi randje wil in een contrasterende kleur, haak dan eerst even een randje van vasten om de muts in de kleur van de muts zelf. Zo is je buitenste randje in de andere kleur perfect netjes!

Gelukkig wou zoonlief eventjes model spelen voor een paar foto’s.

Ik hoop dat de mama van Kwinten het mutsje intussen goed ontvangen heeft en dat Kwinten er blij mee is!

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Nog een uilenmuts”

Plaats een reactie