Een weekje koken met Doozo

Ik wilde het al lang eens testen: zo van die bedrijfjes die je een zak met ingrediënten leveren met de recepten erbij voor de volgende paar dagen. Afgelopen week was het dus zover! Ik liet Doozo (deze post wordt niet gesponsord *grijns*)) op maandag een grote zak brengen en de volgende drie dagen hoefde ik me niks aan te trekken van het eten. Buiten het klaarmaken ervan, uiteraard, en hier en daar een slimme variatie om het verkocht te krijgen aan mijn kinders.

Dag 1 stond er koolvis op het menu. Koolsvishaasje met knolseldersalade en een heerlijk légumaisesausje van champignon en truffel (made by Exki). Een origineel recept, de vis lekker gebakken op het vel en verder gegaard in de oven (DAT is dus de truc met die dikke stukken visfilet!). Een slaatje van geraspte knolselder, zelf zou ik er zo snel niet aan denken, maar het was wel lekker. Voor de kinderen liet ik het slaatje weg en maakte ik knolselderpuree. :o) Slim!

De volgende dag aten we een linzenslaatje met gebakken kip en een kruidige tapenade. Iets meer werk, vond ik persoonlijk, maar sowieso zat ik er minder mee in dan in “gewone” omstandigheden waarbij ik zelf alles moest bedenken. Hier valt alles wat een uur of meer bereidingstijd kost (tijdens de werkweek) onder de noemer “veel werk”. Dit recept hoort daar dus ook bij.
Lekker was het zeker en vast wel. De kip werd gemarineerd in tandoorikruiden en bij het geheel serveerde ik, naast de linzensalade, nog fijngesneden rauwe spinazie samen met een “kazige” tapenade. Dit recept was alweer minder interessant voor onze kinderen, die niet de minste interesse vertonen voor linzen en voor alles wat lijkt op sla. (Gelukkig had ik nog wat knolselderpuree over van de vorige dag!)

Op de derde en laatste Doozo-dag aten we een (h)eerlijke en supersnelle pasta: “linguine met champignons”. In de wok bakte ik 3 soorten champignons en deze gingen met wat groengarnituur bovenop de pasta. Lekker en in een oogwenk klaar. Deze keer had ik geluk: Florian eet erg graag champignons en Pepijn had die dag al bij oma warm gegeten, dus die kon ik tevreden stellen met een boterham en een bekertje soep (want hij spuwt elke champignon doodleuk uit!).

Mijn evaluatie van de Doozo-test is zeker positief. Het concept geeft je goesting om te koken een nieuwe boost én je houdt er leuke, nieuwe recepten aan over!
Om wekelijks “een Doozo’ke te doen”, vind ik het iets te duur, maar dit is zeker het onthouden waard voor af en toe of als de “kooksleur” weer toeslaat.
Ook voor onze jonge kinderen vond ik iets minder evident. Zij eten wel goed en graag, maar ze lopen nu eenmaal niet echt warm voor rauwkost en slaatjes. Ik neem aan dat er nog meer zo’n kinderen rondlopen…

2 gedachten over “Een weekje koken met Doozo”

Plaats een reactie