Leather Sweater volgens het boekje

Ik maakte onlangs al eens het modelleke “Leather Sweater” voor de oudste zoon.
Een trui die makkelijk te maken is en hem perfect past, maak ik met plezier een tweede keer!

Toen er in mijn buurt een nieuw stoffenwinkeltje openging, kocht ik bij m’n eerste bezoek een leuke en streelzachte sweaterstof. Ik wist niet direct met welke boordstof ik die zou combineren, dus nam ik het stofje mee naar het (uitgeregende en kletsnatte) Stoffencircus in Brussel. Daar vond ik, naast een boel teleurgestelde marktkramers, een boordstofje dat er perfect bij paste.

Patroon: Leather Sweater uit LMV
Sweaterstof: Stofrenke
Boordstof: Stoffencircus
Nepleer: Max Bloch

Alleen wist ik niet goed wat ik met het schouderstukje moest doen. Ik had eigenlijk geen zin om het te maken uit de gestreepte boordstof.
Terwijl ik het patroon aan het aanpassen was om het schouderstukje weg te laten en er een gewone schoudernaad van te maken, kreeg ik plots een ingeving. Jaren geleden had ik eens een coupon nepleer gekocht met de bedoeling er een handtas mee te maken.
Een mens heeft geen geheugen voor kleuren, maar ik herinnerde me wel dat het geel of lichtgroenachtig was. Die handtas kwam er vooralsnog niet en intussen weet ik dat geel helemaal mijn kleur niet is.
Enfin, ik liet prompt mijn tekenmateriaal vallen om mijn bakken met stof te doorzoeken.
En ja hoor, het nepleer paste perfect bij de gele kleur uit de boordstof. Een ongewilde match made in heaven!

Zo gebeurde het dus dat ik (voor 1 keer!) alle instructies opvolgde: ik maakte een leather sweater met schouderstukjes in nepleer. Nooit gedacht dat ik dat materiaal ooit zou gebruiken in een kledingstuk!

Gerelateerde berichten

7 gedachten over “Leather Sweater volgens het boekje”

Plaats een reactie