Deel je ochtendritueel

Enkele dagen geleden ging het project #boostyourpositivity van start. Vorig jaar volgde ik het van op de zijlijn, maar dit jaar schreef ik me in om mee te bloggen en te sharen! Het thema van deze week is het ontbijt en de daarbij horende ochtendroutine.

Momenteel valt het allemaal wel mee met die ochtenden. Tot eind oktober geef ik ‘s avonds les, waardoor de ochtendspits eigenlijk vrij rustig kan verlopen. ML vertrekt bijna nooit voor 9 uur naar Brussel, en zo geldt momenteel het motto “gedeelde smart is halve smart”.

Hoewel de kleuterschool van zoon 1 vrij vroeg begint (om 8u25), is hij meestal (net) op tijd op school. Zoon 2 gaat nog een dikke maand naar de kribbe, en daar geldt de ongeschreven regel dat iedereen ten laatste rond 9u30 aanwezig is. Het zal lastiger zijn na de herfstvakantie, als de 2 kinderen op school moeten zijn om 8u25 en ik weer om 7u50 de deur uit moet!

Opstaan gaat bij de kinderen meestal probleemloos, bij mij “pikt” het elke ochtend een beetje meer. Tja, om middernacht het licht uitdoen en om 7u uit bed springen is echt niet evident voor mij. Gelukkig kan ik soms een “powernapje” doen na mijn middagmaal. Een klein voordeel van avondwerk, zeg maar.

Doordat ik ‘s avonds zo laat thuiskom, wordt er hier momenteel nul komma nul voorbereid voor het ontbijt.
Vanaf november moet ik een pak vroeger opstaan en dan is het weer van koffiezet klaarzetten, tafel dekken, havermout in de koelkast,… de avond voordien. Dat scheelt een boel stress.Wat eten wij?

Sinds ik aan de havermout ben, wil iedereen hier muesli eten. Omdat ik de enige ben die echt fan is van havervlokken, krijgen de kinderen de muesli van Jordan’s. Een iets minder ongezonde versie, maar toch nog best ok (verbeter me als ik fout ben!). Kleine ergernis van de mama: ze vissen hun rozijnen eruit. :/

Ik wil echter niet dat ze dat ELKE ochtend eten, want ik bak al een paar jaar zelf ons brood met een broodbakmachine. Dat is dus met kop en schouders het gezondste ontbijt. Vooral omdat mijn vader de bloem voor ons gaat halen in een molen. Wij houden hier namelijk van goeie, bruine granenbokes!
Op die bokes smeren we huisgemaakte confituur en (voor de kinderen) wisselen we dat af met choco of speculaaspasta. Die laatste 2 komen zeker niet dagelijks uit de kast. Op aanvraag en sowieso pas na een boterham met confituur.

In het weekend eten we soms een vers tikkeneitje van onze eigen kippetjes, liefst zachtgekookt, met “soldaatjes”. Dat zijn smal gesneden boterhammetjes met boter die je lekker kan doppen in je eitje :o)

En jij, wat eet jij graag in de ochtendlijke vroegte? Of eet je pas op weg naar je werk?

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Deel je ochtendritueel”

Plaats een reactie