Supersnelle citroen-ricottakoekjes

Voorbestemd

Toen ik afgelopen woensdag met mijn ma aan de telefoon hing, liet ze terloops vallen dat ze koekjes aan het bakken was met ricotta en citroen. Gek genoeg had ik op dat moment net een restje van beide ingrediënten in de koelkast staan. Soms lijkt het wel voorbestemd!

Tijdens het middagdutje van de jongste trommelde ik Florian op om samen deze koekjes te bakken. Dat hoefde ik geen 2 keer te vragen: ieder deed zijn keukenschort aan en jupla… in een handomdraai hadden wij 2 bakplaten vol heerlijke koekjes! 

Ik kribbelde het recept tijdens het bellen op een klein papiertje, maar het verdient echter beter. Daarom noteer ik het hier!

Wat heb je nodig? (voor een 30-tal koekjes)

  • 210 g bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 60 g zachte boter
  • 150 g suiker
  • 1 ei
  • 100 g ricotta
  • 1 1/2 el citroensap
  • zeste van 1 citroen, geraspt

Aan de slag!

  1. Zeef de bloem in een kleine mengkom en doe er het zout en het bakpoeder bij.
  2. Mix in een grote mengkom de zachte boter en de suiker tot een luchtig mengsel.
  3. Voeg het ei, de ricotta, het citroensap en de -zeste erbij.
  4. Doe de droge ingrediënten bij dit mengsel.
  5. Leg toefjes van het deeg op een bakplaat met behulp van 2 eetlepels. Je kan de bakplaat invetten of bedekken met een bakvel/bakpapier.
  6. Bak de koekjes 15 minuten op 170°.
  7. Laat afkoelen op een rooster.
citroen-ricottakoekjes
Citroen-ricottakoekjes (Recept: Hummingbird Bakery)

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Supersnelle citroen-ricottakoekjes”

Plaats een reactie