En dat we (s)toffe wijven zijn, dat willen we wee-hee-ten!

Twee weken geleden ging ik (voor het eerst!) op naaiweekend. Dit deed ik met het nieuw opgerichte naaigroepje “De (s)toffe wijven”. Marieke had dit allemaal georganiseerd en geregisseerd samen met haar lieve mama Bernadette.

Een weekendje Brugge zonder de toerist uit te hangen, sommigen zouden er schande over spreken! We logeerden in een jeugdherberg met volpension. Ideaal toch: alleen moeten focussen op wat je écht graag doet, met name naaien & tetteren. Pure ontspanning, dus!

Met 22 vrolijke (naai)dozen stelden we onze machines op in een vergaderzaal die nét groot genoeg was voor al onze machines en naaistuff.

Thuis had ik enkele stuks helemaal stikklaar gemaakt, zodat ik ter plaatse niet te veel rugbelastende activiteiten moest ondernemen. Ik had namelijk in de eerste week van september weer serieuze rugpijn gehad en voelde dat ik nog voorzichtig moet zijn.

In totaal rolden er 4 kledingstukken & het begin van een handtas van onder mijn naaimachine. Je krijgt ze in de volgende blogposts allemaal te zien.

Wij deden tijdens het weekend ook een swap. Het was de tweede keer dat ik zoiets deed, maar daar waar ik vorige keer erg teleurgesteld was, vormde het deze keer een hoogtepunt van het weekend. Enkele weken vooraf had elke deelneemster vernomen voor wie ze een zelfgemaakt cadeautje in elkaar mocht knutselen. Ik kreeg Marieke toegewezen. Een meevaller, want ik had haar al enkele keren ontmoet én wist haar pinterestborden staan!

Wil je weten wat ik haar gaf, ga dan snel kijken op haar blog! Zelf werd ik verrast door Katja. Ik kreeg van haar een kersenpitje en portemonneetje in een leuk retrostofje. Je ziet ze linksonderaan in beeld.

De swapjestafel! Overload aan handgemaakt gerief!

Tot slot nog een klein lijstje van dingen die me bijgebleven zijn:

  • tante Ann, die naast me zat, kan keigoed tassen maken én patchworken
  • ze is bovendien rad van tong
  • als je je tafelstrijkplankje mist, moet je even kijken aan de naaitafel van tante Ann
  • een mini-strijkijzertje is superhandig, vooral bij het patchworken
  • Elke is de rapste van de bende
  • de naaimachine van Cindy gaf het al op na amper 1 dagje naaien
  • swappen is keileuk & gezellig
  • om goed te slapen, moet je niet op naaiweekend gaan
  • Francesca leerde ons hoe je “een beleg korter zet”

Ohja, wij kregen van Marieke een goodiebag om “u” tegen te zeggen. Ik denk niet dat ik alle bonnen ooit ga kunnen verzilveren zonder troubles met mijn wederhelft te krijgen. ? Dankjewel aan alle sponsors maar ook en vooral aan Marieke en Bernadette voor de vlekkeloze organisatie. Ik kijk al uit naar de 2de editie!

Dank aan alle sponsors!

BewarenBewaren

Gerelateerde berichten

4 gedachten over “En dat we (s)toffe wijven zijn, dat willen we wee-hee-ten!”

Plaats een reactie