Raglan hier, raglan daar!

De longsleeve

Vorige winter naaide ik geen enkele longsleeve voor zoon Florian. Dat kwam vooral omdat hij nog paste in die van het jaar voordien.
Dit jaar wil ik de longsleeves in maat 3 jaar verhuizen naar de kleerkast van de jongste. Tijd voor wat aanvulling van de voorraad, dus.

Omdat het niet altijd hetzelfde model moet zijn, testte ik deze keer eens een raglanmodelletje uit Ottobre uit. Fijn om te maken dat dat was! En snel! De zoon zei het zelf: “Zo snel dat jij dat kan, mama!” (*smelt*). Ik maakte er dan ook 2 in 2 dagen (maar van de andere heb ik nog geen foto’s)

Met een cadeaubon die ik kreeg van enkele lieve collega’s, kocht ik een leuke zebrastof bij Bambiblauw. Daar deed ik nog wat boordstof bij en uiteraard nog een leuk stofje voor mezelf (waarover later meer).
De zebra’s vond ik perfect voor een longsleeve. Ik combineerde die met een zwart boordje aan de hals. Aan de mouwen maakte ik de boorden uit de stof zelf in plaats van uit boordstof. Dit om niet te veel zwart te hebben.
Uiteraard zette ik pas de schaar in dit splinternieuwe stofje na een testversie gemaakt te hebben uit een restje van een andere tricotstof. Zo wist ik zeker dat het model niet te smal of te breed viel op het kind in kwestie.

De pyjama

Van een leuke dame die haar stoffenkast opruimde en verkocht, tikte ik een ideaal tricotje op de kop voor een nieuwe winterpyjama. Een meter was nét genoeg… Jammer genoeg worden kleine kindjes heel snel groot, mèh!

De oranje boordstof was de perfecte afwerking voor ons kind dat dol is op alles waar ook maar een greintje oranje in zit.

Voor het bovenstuk gebruikte ik hetzelfde patroon als de longsleeve van hierboven. De broek nam ik van de Alex & Anna pj’s van Peek-a-Boo. Ik maakte deze pyjama al voor de 3de keer (telkens een maatje groter weliswaar) en stelde eerder al vast dat het bovendeel nogal smal valt, waardoor de kinderen het moeilijk zelf kunnen aan- en uittrekken. Functionaliteit voor alles, dat begrijp je vast wel?!

Vraag me niet wat ik fout deed, maar om één of andere reden is de halsopening bij de pyjama veel groter dan bij de longsleeve met zebra’s. Ik knipte bij beide shirts géén naadwaarde aan en toch is het gat bij de pyjama veel groter. Ik stoor me daar natuurlijk weer aan, maar het kind was dolgelukkig en volgens mij ziet een ander dat ook nauwelijks. Tja, perfectionist tot in de kist, zeker?

Stof: Bambiblauw
Patroon: Ottobre 4/2013, nr 9 (mt 110)

Tricot merk Lillestof
Patroon shirt: Ottobre 4/2013, nr 9 (mt110)
Patroon broek: Alex & Anna pj’s (Peek-a-Boo)

Gerelateerde berichten

3 gedachten over “Raglan hier, raglan daar!”

Plaats een reactie