Streelzacht

Omdat de jongste zoon ook eens iets nieuws mag krijgen, naaide ik gisteren een streelzacht babyvestje uit fleece voor Pepijn. Ik heb hier wel een winterjas in zijn maat, maar zolang die kleine mannetjes nog in hun maxicosi zitten, hebben ze toch niet echt een dikke jas nodig. In die maxicosi zit immers een slaapzakje, en bovendien zou ik niet weten hoe je een 6 maanden oude baby nog in dat zitje gepropt krijgt als hij een winterjas aan heeft!


De stofjes had ik al eventjes liggen, ik kocht voor alle zekerheid jersey-drukknopen van Prym (want met kamsnaps riskeer je toch de boel kapot te sleuren + mijn kamsnaps zijn eigenlijk net iets te groot voor babyspulletjes).

Het naaien was alweer een plezier: bijna alles kon met de overlock, en wat ik niet met de overlock deed, ging wel perfect met mijn tweelingnaald op mijn gewone naaimachine (die deze keer geen dienst weigerde, ik begrijp er niks meer van, maar kom, ik ga niet klagen!)
Zoonlief deed voor de gelegenheid zelfs een dutje van bijna 3 uur. Wat ‘n schatje!

In een tweetal uurtjes stak ik het handeltje in elkaar. En toen ging ik plots twijfelen, want ik had eigenlijk geen extra centimeter naadwaarde voorzien middenvoor. Er moest een tricotbies aankomen, en de redenering met biesjes is dat je dan normaliter geen naadwaarde aanknipt. Maar hé, dan is er dus geen overlapping middenvoor??? Oei! Ik vrees dus dat die naadwaarde er wél bij moest! Gelukkig is de overlapping maar telkens een goeie centimeter, wat eigenlijk niet zo zichtbaar is (tenzij je gaat nameten, natuurlijk).
Nota voor mezelf dus: OVERAL naadwaarde bijtellen, zelfs aan de voorzijde van de kap en middenvoor (1 cm is genoeg!).

Tadaaa! Onze man mijn frakske mag best gezien worden! Let ook op de puntkap: echt perfect voor een schattig kaboutertje als Pepijn!

(Nog een nota: ik maakte maat 68 en verlengde de voor- en achterpanden tot de lengte van maat 74, want Ottobre valt erg groot!)

Patroon: 7. Panda uit Ottobre 3/2012
Buitenstof : fleece Sammtex Essenbeek
Voering kap: tricot markt Maastricht
Boordstof: Stoffenspektakel
Drukknoopjes Prym: Veritas


Gerelateerde berichten

4 gedachten over “Streelzacht”

Plaats een reactie