Eropuit in Aachen en omstreken

Het afgelopen lange (hemelvaart)weekend trokken we er 2 nachten op uit zonder kinderen. Dat was ons eerste tripje alleen sinds de geboorte van Pepijn 13 maanden geleden.

Ik had ontzettend veel zin om nog eens te stappen zoals we dat vroeger zo vaak deden. Zo gezegd, zo gedaan! We zetten donderdagvoormiddag de kindjes af bij oma en opa BMB en bolden naar Aachen.

Daar deden we eerst een wandeling in het Aachener Wald, op zich niet zo “anders” dan de bossen hier, maar door tijdsgebrek was het er niet van gekomen veel te zoeken op het internet.

‘s Avonds checkten we in in ons hotel in Stolberg, een klein stadje (met een mooie burcht!) op 15 km van Aachen. Een verkennend wandeltoertje leerde ons dat we daar niet veel keuze hadden in restaurantjes, dus karden we naar Aachen centrum. (Als ge dan eens rustig moogt gaan eten, moet ge dat ook goed doen, nietwaar??)
Zo streken we neer in de Living Room, een gezellig plekje met smakelijk eten en uitstekende wijn!

De volgende dag zochten we een andere wandeling uit op het internet. Deze keer bracht die ons naar Roetgen, een dorp vlak bij de Belgische grens, waar de Struffeltroute deden: een rondwandeling van ongeveer 10 km, perfect aangeduid.
We hadden geen kaartmateriaal voorhanden, enkel een kaartje op de iPad. Dat haalden we slechts 2 keer boven bij een kort moment van twijfel.
Deze wandeling vonden wij erg mooi! Parkeren kan aan het waterzuiveringsstation van Roetgen (“Filterwerk” genoemd, bij het Dreilägerbach-stuwmeer). Daar gaat het heel even steil bergop, maar daarna is de wandeling heel makkelijk en zonder noemenswaardige niveauverschillen. Wij deden er, picknick inclusief, net geen 3 uur over.

Na een lunchpauze op de markt van Roetgen, reden we naar de lokale sauna. Heerlijk ontspannen in bubbelbaden, sauna’s, zweethut,…

Nadien reden we terug naar Aachen voor ons avondmaal: restaurant Lai Thai. Opnieuw genoten we van de rust en de heerlijke smaken en geuren van de Thaise keuken.

Zaterdag scheen de zon al volop bij het ontbijt. We flaneerden door de Aachense straten, trakteerden onszelf op een nieuwe zonnebril, kochten wat stofjes in de lokale stoffenwinkel en genoten weerom van een lunch op het terras van de bovengenoemde Living Room.

Iets na vieren reden we met een blij gemoed en een schoon kleurtje op ons velleke terug naar oma en opa om onze lieve kindertjes op te halen!

Voor wie nog twijfelt om zijn kroost even achter te laten om er met zijn tweetjes op uit te gaan: ZEKER DOEN!

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie