Op reis met kleine kinderen

Wij zijn reizigers. Ik kan me niet goed voorstellen dat er mensen zijn die niet graag reizen, maar naar ‘t schijnt bestaan ze wel.
Voor we kinderen hadden, deden we nogal graag aan avontuurlijk reizen, met de rugzak, met de tent, ver of dichtbij, maar meestal geen “klassieke” bestemmingen.

Nadien kwamen er kindjes bij en moesten we onze formule wat aanpassen.

Toen Florian 1 jaar was, huurden we een huisje in Italië, met zwembad enzo. Tof, maar elke avond weer die vraagtekens van “wat gaan we eten”, dat stak soms wel wat tegen. Met een kind van 1 ga je ook niet zomaar op restaurant. Die “staan op een uur”, hebben nog te veel regelmaat nodig en kunnen plots heel erg moe worden.

Het jaar nadien hadden we 2 kindjes, de jongste was nog maar 3 maanden, en kozen we voor een volpensionformule mét kinderclubs van Intersoc (nee, dit is geen gesponsord bericht!). Omdat Pepijn nog aan de moederborst hing, namen we hem elke dag gezellig mee in de buikdrager. Het werd een vakantie waar we echt van genoten: niet moeten koken, superlekker eten, toporganisatie met wandelinfo (we zaten in de Zwitserse bergen) en puike animatie voor groot en klein. Méér moest dat voor ons niet zijn 🙂
Sindsdien gaan we ‘s winters en ‘s zomers met Intersoc op reis. Volpension. Ik vind het echt zalig om eens 9 dagen niet te moeten koken, (luiers) te wassen en boodschappen te doen. Dat mag zelfs iets kosten, want alleen zo is het vakantie voor iedereen. Nu de kindjes nog klein zijn, mogen ze gratis mee of tegen een verlaagde prijs.
In juli gingen we voor de 6de keer (ik schrik er zelf van!) met Intersoc op reis, naar de Côte d’Azur vlakbij Fréjus. We hadden intussen vrienden overtuigd van de formule en huurden elk onze gîte (+volpension, hè, want koken, daar doen we niet aan!).
Onze kindjes gingen héél graag naar de clubs, alleen Pepijn zette het wel eens op een huilen, maar dat ging gelukkig over eens wij weg waren (allez, dat vertelden ze ons toch!).
Het leuke aan de formule is dat je als ouder elke dag mag kiezen of je je kind naar de club brengt, een halve dan wel een hele dag. Wil je dat niet, neem je ze gewoon mee op uitstap. Dit laatste was meestal niet aan de orde bij temperaturen van boven de 35 graden! Geen betere plaats voor de kindjes dan in hun clublokaal met moni’s die leuke spelletjes en knutselactiviteiten organiseren. :)Als we de kindjes wél meenamen, deden we activiteiten die we speciaal op hen hadden afgestemd: pedalo op het meer of een boottochtje, maar zeker geen stadsbezoeken of andere oververhitte dingen waar onze kroost geen boodschap aan had.

De afgelopen week legden we trouwens ook al onze skivakantie vast. Vroeg, hè, inderdaad, maar bij Intersoc zijn de wintersportplaatsen tijdens de schoolvakanties erg gegeerd. Vandaar.

Ohja, wil je een minpunt horen van de organisatie? Wel, het grootste minpunt vind ik dat de reizen net iets te kort zijn. Na 9 dagen zijn de kindjes het eindelijk gewoon, hebben de ouders wat mensen leren kennen en dan… helaas…. moet je naar huis. Afknapper toch?

Boottochtje “les 3 caps sauvages” rond St Tropez

 

Emmer, water, zand… en ze amuseren zich!

 

Spelletjes spelen in de Pukkieclub

 

Gorges du Verdon

 

Cap du Dramont

 

Pedalo varen op het meer van Roquebrune

 

BewarenBewaren

Gerelateerde berichten

7 gedachten over “Op reis met kleine kinderen”

 1. Het zag er een heerlijke vakantie uit als ik zo de foto's bekijk. Ik vind het alleen (voor ons dan) niet relaxed om de kinderen naar een club te brengen. Wij zijn meer van het 'samen uit, samen thuis'- principe. Voorlopig wordt dus ook een hele vakantie rond hen opgebouwd, rekening houdend met bijhorende eet- en slaaptijden. Momenteel bevalt dat nog super goed en eens ze ouder worden zullen ze misschien zelf wel vragen om naar de animatie te mogen gaan 🙂

  Beantwoorden
 2. Wij deden het intersoc avontuur dit jaar voor het eerst in st.moritz, wat een verademing.
  Clubs zijn niet zomaar clubs bij intersoc. Ik geloofde het eerst niet en mijn kinderen zijn niet zo happig op schoolse gebeuren tijdens de vakantie, maar ik heb onze oudste dochter echt moeten zoeken. De kleintjes gingen soms wel, soms niet. Het ongedwongen karakter maakte het leuk.
  Waar ga je heen deze winter? Kreeg ook een nummertje dinsdag 😉

  Beantwoorden
 3. haha, we shall meet on the skipiste in Zinal ! Mijn meisjes zijn al iets groter en gaan al mee de berg op, superleuk om met de girls tijdens de middag te gaan skiën, vorig jaar in het begin van de week nog aarzelend en netjes achter mama en papa en tegen het einde van de week vlogen ze ons voorbij ! Zeker ook eens (als het lukt met de kinderen) de kaasfondue met tomaat in het dorp gaan proeven !

  Beantwoorden

Plaats een reactie