Floriaans 8

En plots stel je vast dat je al maanden geen Floriaanse zinssnedes meer postte. Tijd voor een update! De eerste dateert al van meer dan 6 maanden geleden en intussen zit meneer in het eerste leerjaar. Het aantal lapsussen zal dus wellicht gevoelig dalen in de toekomst!

  • Wijst een fopspeen aan op zijn oefenblad logopedie en zegt: mopsteen. Ik begin te lachen en hij:  “Ja maar, mama, wat is dat, zo’n tut?”
  • “Papa, zijt ge nu weeral van uw lange tanden aan ‘t maken?” – één of andere situatie aan tafel waar papa iets minder lekker scheen te vinden, al herinner ik me nu niet meer of dat gespeeld was of niet.
  • Iemand van zijn klas was op vakantie geweest naar “het Uurkije
  • “Geen fototoestel, mama, dat is een cabera!”
  • “Waarom moet je eigenlijk stil zijn op een kerkhof, als je dood bent, kan je toch niks horen?”
  • Eentje van het afgelopen weekend, toen ik thuiskwam met bloemen voor oma’s verjaardag. Florian wees naar de donkerroze gerbera’s die hij herkende van de tafeldecoratie op mijn verjaardagsfeest: “Mama, dat zijn barbara’tjes, he, die roze bloemen?”
Wil je meer verbale stoten van mijn kinderen lezen? Klik dan op de tag #uit de kindermond hier in de zijbalk.

Gerelateerde berichten

1 gedachte over “Floriaans 8”

Plaats een reactie