Een koffertje vol zachtheid

De klasvriend van Florian kreeg onlangs een broertje. De zoon (en zijn vriend) keken heel erg naar de geboorte uit, vooral omdat de baby nogal op zich liet wachten. (Zo ken ik er nog, ahum!)

Uiteraard gingen wij dat hoopje zachtheid persoonlijk welkom heten op deze wereld. Omdat de mama altijd vol lof is over wat ik knutsel, zorgde ik voor een op maat gemaakt cadeautje.

Koffertje

Allereerst pimpte ik een schattig, gouden koffertje van bij Feeërieke. Ik baseerde me op het geboortekaartje met uiltjes. Binnenin voorzag ik een tekstje dat op het kaartje stond met de geboortedatum van de baby.

koffertje
Koffertje & vinyl: Feeërieke
Babykoffertje tekst
Koffertje & vinyl: Feeërieke

Kledingsetje

Het zou nogal gek zijn om een leeg koffertje te geven, zelfs al is het later bedoeld om herinneringen aan de babytijd in te bewaren. Ideeën genoeg hier in het hoofd van ondergetekende, maar uiteindelijk ging ik voor een kledingsetje. 

Ik naaide een comfy broekje dat hier, toen er nog baby’s in huis waren, reeds getest en goedgekeurd werd. Het telt slechts 1 patroondeel (exclusief taille- en pijpboorden, uiteraard) en is dus niet alleen comfortabel, maar ook klaar in een wip. (Ik had het patroon ooit als es overgetekend *grijns*)

Als bovenstukje kocht ik een sweatertje bij Feeërieke. Ik maakte de broek in maat 9 maanden, dus wanneer dit setje zal gedragen worden, is het volop winter. En omdat cameobezitsters nu eenmaal jeukende handen krijgen van effen kledingstukken, voorzag ik het sweatertje van een leuke opdruk.

Zeg nu zelf: met zo’n cool setje gaat die kleine Viktor toch al wel eens kunnen buitenkomen, niet?

babysetje
sweater draak
Sweater & flexfolie: Feeërieke
babybroekje Summer Sea Ottobre
Babybroekje: Summer Sea (nr 4) uit Ottobre 3/2013

Heb je interesse om een workshop te volgen om (beter) te leren werken met je cameo? Kijk dan even op mijn workshopkalender!

Gerelateerde berichten

4 gedachten over “Een koffertje vol zachtheid”

  1. Als ik jouw werkjes zie dan denk ik altijd: ‘zo’n cameo, dat moet ik toch ook ooit nog eens kopen’. Heel mooi gemaakt! Ik zou er alvast heel blij mee zijn.

    Beantwoorden

Plaats een reactie