Herfstige hoodie

Enkele maanden geleden scoorde ik (in de solden, wat dacht je?) 2 bijpassende tricots van het prachtige maar prijzige merk Nosh.

Ze hebben altijd van die heerlijke retroprints in mooie kleuren. Ideaal voor mijn manschappen, dacht ik zo.
Ik kocht genoeg van elke stof (lees: te veel) om voor beide zonen een kaptrui te maken. Mijn eerste gedacht was om hen in hetzelfde model te steken, maar dan in de omgekeerde kleuren.
Helaas is de gele stof iets te flets voor Pepijn. Florian liet dan weer duidelijk verstaan dat ik hem niet kon plezieren met een gele trui. “Ik wil een bruine pull met vosjes!”. Dat het in feite eekhoorns zijn, had voor hem geen belang, maar hij sprak wel klare taal!
De patroondelen lagen al uitgeknipt klaar in maat 104 voor laatstgenoemde, dus toog ik maar aan het werk en luisterde braaf naar meneertjes wensen.
Voorts brak ik mijn hoofd al over wat te doen met de rest van de stof. Zelfde kleuren, ander model? Een longsleeve in een combinatie van de 2 stofjes? Maar wordt dat niet te druk? Of toch maar een gele hoodie van hetzelfde model voor Pepijn? Zucht. Ieder advies is welkom!
Maar goed, terug naar de hoodie die ik vandaag maakte.

Ik had zin om eens een ander patroon te gebruiken en koos voor een Duits patroon dat ik hier liggen heb.  Het verschil met de bekende Beagle Boy uit Ottobre en de kaptrui uit SVDHZ zit in de kap. Er is hier geen middennaad, maar in het midden van de kap zit een brede strook waaraan de beide kapdelen bevestigd zijn. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe die gaat vallen, volgens mij mooier dan een kap met slechts 1 naad.
Voor de rest volgde ik het klassieke recept met mouwboorden en een tailleboord. Ik deed ze in boordstof, en hoewel ik ze eigenlijk in het geel wou doen, werden ze plots bruin. Vraag me niet waarom. Ik nam stoemelings de bruine boordstof en pas nadat ik de tailleboord eraan had gezet, viel mijn frank dat ik ze eigenlijk geel wou hebben. Helaas lagen ook de mouwboorden al klaar op tafel. Daarom besliste ik om het maar zo te laten. Bovendien was de kleinste intussen wakker van zijn middagdutje en naaien met een kind dat net rondloopt, is geen optie.
Ons model zit op logees bij oma en opa in BMB, dus moeten jullie het even doen met deze foto.

Stof: Els Rits
Boordstof: Stoffenspektakel

En aan:

Gerelateerde berichten

6 gedachten over “Herfstige hoodie”

Plaats een reactie