Een snelle colsjaal

In het kader van “stashbusting” (zoveel mogelijk stofjes opwerken om plaats te maken voor nieuwe) had ik zin om een colsjaal te maken voor de oudste zoon. Da’s ook handig om aan- en uit te trekken op school.

Ik vond nog 25 cm poezentricot (overschotje van kaptrui) en toevallig had ik nog een bijpassende gele sweaterstof liggen (overschot van een Charlietrui die veel te dik uitviel door de sweaterstof).

Via FB had ik als maten 30 cm H op 60 cm B doorgekregen. Wel, de hoogte werd 26 cm (want mijn restje was niet groter), en als omtrek nam ik 60 cm. Knipknip, stikstik en 20 minuten later had ik deze leukerd in mijn handen, net toen de kindjes wakker werden uit hun dutje.

Opmerking: 60 cm is eigenlijk ideaal als omtrek voor mezelf. Ik zou de col een volgende keer iets smaller maken, 53 cm ofzo (Florian is nu 2,5 en zijn hoofdomtrek meet 50 cm).
… En terwijl ik dan toch mijn stikmachine had uitgehaald, deed ik nog een onnozel verstelwerkje. Ik had namelijk via internet een kleedje van King Louie gekocht en toen ik dat aandeed, bleek de zoom verschrikkelijk scheef te lopen. Het is zo’n kleedje in lebberstof (viscose en rayon, niet bedoeld als rekbaar, maar rekt toch!). Mijn mama was hier vorig weekend en ik had haar gevraagd even te helpen het kleed recht te spelden terwijl ik het aanhad. Niet te schatten hoeveel we hebben moeten uithalen aan 1 zijde! Het stiksel dat er nu is, mag je absoluut niet van naderbij bekijken, want de zoom is aan de ene kant 3 cm, en aan de andere kant gewoon zo breed als mijn persvoet! Ouch! Zonde van zo’n duur kleedje, toch??

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Een snelle colsjaal”

  1. zo'ene staat hier ook al een tijdje op het lijstje van de kastopruiming… als dat zo snel gaat, moet ik me er misschien toch maar gauw eens aan wagen!
    Mooi resultaat en lijkt me superwarm!

    Beantwoorden

Plaats een reactie