Herfsttricot: the sequel / winterpyjama

U herinnert zich vast wel dat ik prachtig tricot van Nosh insloeg om mijn 2 kerels van gelijkaardige truien te voorzien. Ik was echter iets te voortvarend in de hoeveelheid stof die ik nodig dacht te hebben en zat bijgevolg nog met een behoorlijke rest, vooral van de gele stof met eikeltjes.

Gelukkig kreeg onze oudste het afgelopen jaar een fikse groeischeut en had hij daardoor nood aan een nieuwe pyjama. Sinds ik een overlock heb en dus zeer vaak met tricot werk, vind ik pyjama’s nogal duur in de winkel voor het werk dat daarin zit. Bovendien vind ik het erg leuk om ze zelf te naaien voor mijn kroost: snel resultaat en blije kindersmoeltjes!

Ik gebruikte hetzelfde patroon als zijn pyjama van vorige winter (de Alex & Anna pj’s van Peek-a-Boo): ideaal voor een smal kind als Florian.

Het was eigenlijk niet mijn plan om direct te gaan stikken, maar ja, het was zondag en ik was alleen met de kinderen, en eens de stof geknipt was, jeukten mijn handen toch weer zodanig, dat ik mijn machine uit de kast sleurde. Boven was er trouwens eentje stevig aan het dutten en de andere, sjah, die is het al gewoon dat hier af en toe gestikt wordt, waardoor zijn interesse voor “het pedaal” al fel verminderd is.
Eens je enkele tricot shirts gemaakt hebt, krijg je er best wel een handigheid in, dus mijn werktempo lag behoorlijk hoog! Ook de broek is snel klaar omdat de pijpen enkel een naad hebben aan het binnenbeen. Een elastiek stik ik erin met mijn overlock, dus dat is ook niet al te veel gepruts en gepriegel.
Het lastigste was eigenlijk dat ik op het einde eventjes mijn gewone naaimachine moest uithalen voor een paar tweelingstiksels, kwestie van de elastiek en de halsbies toch netjes af te werken. Want ja, snel-klaar is tof, maar ik blijf een perfectionist!
Tegen bedtijd kon zoonlief zijn vers-van-de-pers pyjama al aantrekken. Zoon blij, mama blij! En zeg nu zelf, voor de trotse glimlach die je dan te zien krijgt, doe je het uiteindelijk toch, hé?
Dat het nog lang moge blijven duren dat de kindjes blij zijn met mama’s naaisels…

Patroon: Alex & Anna winter pj’s (Peek-a-Boo)
Stof: Els Rits

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie