Gehaakt: Frieda Flamingo

In mei werden we uitgenodigd op het afscheidsfeestje van Frank en Free, twee crèmes van kerels die recent uitweken naar Frankrijk om er in de Loirevallei hun eigen b&b uit te baten.

De kamers werden alle ingekleed in een dierenthema. Toen ik zag dat ze een flamingokamer hadden, smeedde ik het plan de flamingo uit het boekje van Vanessa Mooncie te haken. Een pracht van een dier, maar ook wel een hoop werk. Alles ging lekker vooruit, tot ik aan de staartveren moest beginnen. Tellen, sukkelen, fouten in de beschrijving, vergelijken met de teltekening… Lang verhaal kort: het haken van de staart sleepte weken aan en geraakte niet af tegen het afscheidsfeestje.

Gelukkig had ik nog een waterkaraf in thema achter de hand zodat ik niet met lege handen moest aankomen. De gehaakte versie werd een verrassing voor bij ons bezoek aan La Ménagerie.

Dat betekende wel dat ik begin juli voor een deadline stond: de flamingo moest klaar zijn voor we op reis vertrokken. Ik deed een klein effortke en kijk: het resultaat mag gezien worden, al zeg ik het zelf.

Het was het werk het meer dan waard, want Frieda krijgt nu onderdak in de meest gezellige b&b van heel Frankrijk. Ik twijfel er niet aan dat onze vriendjes haar even goed in de watten gaan leggen als ze ons de afgelopen week in de watten legden (maar daarover meer in een aparte blogpost)!

Gerelateerde berichten

5 gedachten over “Gehaakt: Frieda Flamingo”

  1. waw, knap! Altijd spijtig als de beschrijving van een haakwerk niet helemaal klopt of onduidelijk is, maar je hebt goed je plan getrokken en het resultaat is prachtig!

    Beantwoorden

Plaats een reactie