Pret met de cameo: glasetsen

Miss Wobie demonstreerde het al op haar blog: glasetsen is een superleuke techniek om een origineel cadeautje te maken. Je kan dit, als je secuur kan werken, vrij eenvoudig doen met een snijplotter.

Met het oog op moederdag verzamelde ik al het nodige materiaal. Ik deed een rondje Ikea en Hema en bestelde een en ander bij Feeërieke.

 

Het juiste glas

Bij Hema kocht ik glazen bewaarpotten met een houten deksel. Na wat gevloek en gesukkel omdat ik een veel te complexe tekening had gekozen in de Silhouette design store, bleek het allemaal een maat voor niks, want de etspasta had geen enkel effect op deze soort glas. Blijkbaar zijn deze potten van gehard glas gemaakt. Door het afspoelen van de etspasta onder de kraan, was ook mijn sjabloon helemaal kapot. Niks aan te doen. Gek genoeg kon ik na het verwijderen van het vinyl, wel nog de contouren zien van mijn tekening. Daarom besloot ik erover te gaan met porseleinstiften. De grote zoon drong erop aan het geheel in te kleuren en zo geschiedde.

Hetzelfde verhaal gold voor de waterkaraf van Ikea. Gelukkig koos ik daar voor een simpeler patroon en was het sjabloon nog intact na het verwijderen van de etspasta. Zo kon ik het nog netjes inkleuren met de porseleinstiften! De karaf ging naar onze (flamingogekke) vrienden F & F die binnenkort definitief naar Frankrijk verhuizen waar ze hun eigen B&B zullen uitbaten. Wie weet komt ze wel terecht in hun flamingokamer!

Ik was bang om deze af te bakken in de oven (om te fixeren), maar het bleek geen enkel probleem, we hielden het schervenvrij!

Van de bewaarpotten heb ik geen foto, want oma kreeg ze dezelfde dag nog mee voor haar moedertjesdag. Ze was er alvast blij mee en ze mogen mee naar het appartement aan zee om er gevuld te worden met suiker en bloem.

De waterglazen van Ikea kon ik zonder problemen etsen (oef!). Ik koos tekeningen van retrobloemen uit de Silhouette online store en fikste het geheel terwijl mijn kinderen televisiegewijs van hun schooldagje bekwamen (we moeten daar niet onnozel over doen).

Deze glazenset gaat naar de andere oma (mijn eigen mama). Ik neem aan dat ze niet in de krochten van haar servieskast gaan belanden, maar geregeld gebruikt zullen worden. Ik stelde namelijk recent eens vast dat ze niet zoveel glazen meer in haar kast had staan. Nietwaar, mama? ;o)

Foto’s maken van glazen, ‘t was niet zo gemakkelijk. Ik behielp me met gekleurd papier zodat jullie mee kunnen kijken naar het resultaat!

glasetsen
Glazen: Ikea - Sjabloon: Silhouette design store
glasetsen
flamingo porseleinstift
Waterkaraf: Ikea

Gerelateerde berichten

1 gedachte over “Pret met de cameo: glasetsen”

Plaats een reactie