V for Vic(tory)!

Vier weken. Zo lang was het me niet gelukt om tussen de bedrijven door aan mijn naaimachine te gaan zitten.
De vakantie was dus meer dan welkom om een beetje bij te benen op naaigebied. Ik had er bovendien enorm nood aan.

In 3 dagen werkte ik 3 stuks af voor de kinderen. Twee t-shirts, maar ook en vooral een tussenseizoensvest voor Florian. Die was jaloers op zijn broer die een fleece ritsvest heeft. Zoiets komt in de prille lente erg van pas, want ze kunnen het snel aan- en uitdoen als ze buiten spelen.
Dat het ritsvest van Pepijn ooit voor hem genaaid werd, zal Florian worst wezen.

Ik wist dat ik van dezelfde dubbele fleece nog een heel stuk liggen had. Ik kocht er destijds 2 meter van op een stoffenspektakel met het plan er nog iets voor mezelf of de man uit te maken. Wat niet gebeurde.

Hoewel ik dinsdag op de stoffenmarkt in Eindhoven was, zwichtte ik niet om iets anders te kopen, maar nam ik het wijze besluit mijn “rest” (van 1,40 meter ofzo ?) op te gebruiken.

Ik had geen zin in een vest met kap, zo heb ik er al veel genaaid. Toevallig herinnerde ik me dat er een van de LMV’s een jongensvest had gestaan. En nog toevalliger lag die binnen handbereik.

Het patroon van de Vicjas werd gauw overgetekend en ik zette mezelf aan het werk, onder het toeziend oog van de oudste zoon.

Het bovenste verticale ritszakje liet ik weg, wegens geen rits voorhanden en nog minder zin in al te veel prulwerk. De strookzakken behield ik wel, want kinderen hebben snotneuzen en snotneuzen hebben zakdoeken nodig. Bij deze trui naaide ik al eens hetzelfde type van zakken, maar deze keer was de beschrijving volgens mij ietsje anders. Eigenlijk ben ik niet 100% tevreden met het resultaat ondanks nauwkeurig meet- en rijgwerk. Ik zou de beschrijvingen eens moeten vergelijken, want naar mijn idee was de uitleg in Ottobre destijds veel praktischer. Niet zozeer beter te begrijpen, maar wel netter qua eindresultaat.

De kraag en de zoom werkte ik niet af met de voorgeschreven bies. Ik zoomde de kraag naar buiten om en stikte hem vast met een sierstiksel. De zoom deed ik ook met een sierstiksel, maar de zoom plooide ik naar binnen. Ik wilde deze eigenlijk ook naar buiten toe afwerken, maar ik had de zijnaden al gestikt en dan zou je dat stiksel zien. ?

Deze morgen moest ik enkel nog het uiteinde van de rits vasthechten en moest ik me nog haasten ook, want meneertje wou pas buiten gaan spelen als zijn vest klaar was.

Ter compensatie nam ik direct het fototoestel in de hand, want de zon scheen én de Japanse kerselaar staat sinds vandaag in volle bloei. Het kind werkte maar matig mee, daar moet ik me dan maar bij neerleggen.

Als je goed kijkt, zie je hier en daar ook een stukje van hun nieuwe t-shirts, allebei uit Ottobre. Dat van Pepijn is  “Be Positive”, een model met vooraan een gewone mouw maar achteraan een raglanmouw. Heel leuk om te maken en je kan spelen met verschillende stofjes. Dit kan je op de foto helaas niet zien, dus kijk voor een beter voorbeeld nog eens naar deze foto’s.

 

Patroon: Vicjas uit LMV sept-okt 2016
Stof: Dubbelzijdige fleece, Stoffenspektakel

 

 

Vest: Vicjas uit LMV, sept-okt 2016
T-shirt: Ottobre 3/2013, nr 24 (mt 122)
Stof t-shirt: Cas & Nina
Vest: Ottobre
T-shirt: Ottobre 3/2015 nr 17 (mt 110)

 

BewarenBewaren

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “V for Vic(tory)!”

Plaats een reactie