Juliasweater voor grote meisjes

Tijdens het weekend van 1 mei ging ik op weekend met vriendin E. Wij leerden elkaar kennen toen we vele jaren geleden samen naailes volgden.

Ik blogde al enkele stukken die ik daar naaide, maar viel een beetje stil door de drukte op school en thuis.
Zoals jullie eerder lazen, maakte ik daar ook wat dingen voor mezelf. Aangezien het op dat moment maar niet wilde zomeren (en nog steeds niet!), stak ik voor het eerst een Juliasweater van Compagnie M in elkaar. Dat is die beroemde trui met de aangeknipte mouw, mocht je dit nog niet weten.
Ik had een stofje van een goede 1m30 waaruit ik mijn exemplaar wilde krijgen. Boorden en kraag moesten uit dezelfde stof, kwestie van geen accenten te leggen op plaatsen die daar niet om vragen.
Vooral deze puzzel slorpte veel tijd op! Eens het patroon geknipt was, stak de trui in een spreekwoordelijke wip in elkaar. Het grappige kraagje vroeg wel wat precisiewerk, maar moeilijk was het zeker niet.
De mouwen verbreedde ik lichtjes omdat ik op sociale media las dat die vrij smal zijn. Ik hou er wel van mijn mouwen te kunnen opstropen als ik het te warm krijg. Daarom tekende ik er aan boven- en onderkant 1 cm bij. Ook de mouwboorden kregen diezelfde extra centimeters.
Ik meet 1m73 en eigenlijk is de lengte van de trui prima. Alleen kruipt hij een beetje naar boven tijdens het dragen, wat vast te maken heeft met de smallere zoomboord.
Volgende keer zal ik die dan ook wat breder maken en wellicht verleng ik de trui voor alle zekerheid ook nog met een centimeter of 3. 
Van het stofje blijft geen lapje meer over: driewerf hoera, want ik ben Marie Kondo aan het lezen en binnenkort sla ik aan het opruimen!
Stof: Tricot Lillestof bij Fino in fondo
Patroon: Juliasweater van Compagnie M

Kijk hoe de print doorloopt van kraag naar voorpand!

Gerelateerde berichten

8 gedachten over “Juliasweater voor grote meisjes”

Plaats een reactie