Silhouette blogtour “feest”: Met een strikje errond!

Gisteren gaf Yjonis de aftrap van onze tweede blogtour met hippe tattoo’s en andere toffe lentefeestideetjes.

Mijn bijdrage staat helemaal in het teken van nepleer. Allereerst ging ik aan de slag met een nieuw materiaal van Silhouette dat Feeërieke me bezorgde: “leatherette sheets“. In het pakje zitten 3 vellen imitatieleder: zwart, champagne en parelmoer. De 2 laatste hebben een heerlijk laagje “bling”, dus ik was meteen verkocht!
Eerst maakte ik schattige strikjes, niet voor mezelf, maar voor het nichtje dat binnenkort haar eerste communie doet en haar zus. Ik kleefde ze op een clip-haarspeldje met dit resultaat:
Leatherette sheets bij Feeërieke
Haarspeldjes bij Zeeman

 

Vervolgens sneed ik enkele kwastjes uit met m’n cameo. Ik lijmde het kwastje in elkaar met vinyllijm van Artemio. Dat is een lijm die bijna alles lijmt op hobbygebied en die transparant opdroogt.
Voor het sleutelhaakje ontmantelde ik een houwtouw dat ik hier in mijn lade liggen had. Goedkoop en makkelijk!Hoe maak je nu zo’n kwastjes? Kijk even mee!

 

Voor het grootste kwastje sneed ik 2 cm  van het strookje af, voor het kleinste niks.

 

 

 

 

 

Mijn sleutelbos heeft hiermee een upgrade gekregen, maar je kan er net zo goed je handtas of pennenzak mee opvrolijken!Het snijbestand van het strikje haalde ik van de Silhouette Store en paste ik een beetje aan. Dat van de kwastjes vind je hier.

Haak: Gerecupereerd van een bestaand houwtouw
Leatherette sheets bij Feeërieke
Voor het communicantje naaide ik een supersnoezig handtasje (als cadeautje, geen onderdeel van haar outfit, duhuh). Het patroon zag je misschien al voorbijkomen op de blog van de getalenteerde Naomi van Soft Cactus.
Nepleder: Sammtex Halle
Patroon: Soft Cactus
Dit tasje maakte ik uit een couponnetje nepleer (geen leatherette sheets, die zijn daar te klein voor). Ik probeerde het strikje uit het nepleer te snijden met de cameo, maar helaas pindakaas: nepleer rekt te veel en daar had de cameo het moeilijk mee. Daarom gooide ik het over een andere boeg en sneed ik het patroon van het strikje uit dik papier. Zo kon ik het makkelijk op het nepleer leggen en overtekenen. Nnatuurlijk kan je dit ook perfect zonder cameo.
Ik voerde het tasje met een restje katoen dat nét groot genoeg was en perfect matchte met de toch wel niet zo evidente kleur van het leer. Een fuschia paspeltje en een magneetsluiting maken het geheel af. Al zeg ik het zelf ?

Er is ook nog leuk nieuws: deze blogtour heeft een fijne verrassing in petto voor één van onze lezers. Je kan een waardebon winnen van maar liefst 50 euro bij Feeërieke. Geweldig toch?!

Wat moet je hiervoor doen?

  1. Like onze pagina’s: YjonisBiezonderMiss WobieSpoetnikselsVnilaLa vie de SofieBiebieFeeërieke
  2. Deel het wedstrijdbericht openbaar
  3. Like het wedstrijdbericht zodat we zien dat je deelneemt
En natuurlijk kan je ook nog lid worden van onze facebookgroep Silhouettebloggers België. Kom er gezellig bij als je geen enkel bericht wil missen!
Wil je de volgende dagen meer inspiratie opdoen, kijk dan zeker ook nog bij deze creatieve collega’s:
 woensdag 19/4: Spoetniksels
donderdag 20/4: La vie de Sofie
vrijdag 21/4: Biebie
zaterdag 22/4: Miss Wobie
zondag 23/4: Feeërieke
maandag 24/4: Vnila

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Gerelateerde berichten

4 gedachten over “Silhouette blogtour “feest”: Met een strikje errond!”

Plaats een reactie