Getest: printbaar stickerpapier

Deze maand testte ik voor Feeërieke printbaar stickerpapier dat geschikt is voor de laserprinter. Hoera! De printbare materialen van Silhouette zelf zijn (bijna) uitsluitend voor inktjetprinters. Zo moest ik al veel leuke dingen aan mij laten voorbijgaan. Met pijn in het hart, maar niet in die mate dat ik er speciaal terug een inktjet voor zou gaan kopen. 

Beeldmateriaal : Designed by Freepik

Het maakproces

De meeste projectjes beginnen met een stormloop aan gedachten. Zo snelde ik naar de Action om kleine kruidenpotjes te kopen, want ik zou orde en uniformiteit brengen in mijn kruidenkast. Ik googelde printables, zocht vanalles op Pinterest, oefende met Inkscape… Tot ik vorige week bij Wibra de ideale magneetjes vond. Exit eerste plan!

Op Freepik downloadde ik een leuk vectorbestand. Via een resem bewerkingen in Inkscape, Gimp en Silhouette Studio bewerkte ik deze tot 8 keukenmagneetjes. Dit was een hoop werk, maar tegelijkertijd leerde ik wel veel over bij over Inkscape. Altijd handig!

Vervolgens drukte ik mijn tekeningetjes en de registratietekens af. Ik gebruikte de manuele feeder van mijn printer en stelde hem in op “etiketten”.

Daarna kleefde ik het stickerpapier op mijn cameomat voor het snijwerk. Vanaf hier verliep het minder vlot, want mijn cameo wilde de registratietekens niet herkennen. Gelukkig was daar Youtube met een handig filmpje van iemand die hetzelfde probleem was tegengekomen. Dit is hoe ik het oploste: ik vinkte in het tabblad “stuur” aan dat ik manueel wilde registreren. Met de pijltoetsen op mijn computerscherm zette ik mijn mesje netjes in het midden boven het zwarte vierkantje van de registratietekens. Met succes, mijn machine scande netjes alle registratietekens! #oef

Het resultaat

Mijn cameo sneed de ronde stickertjes mooi uit en ik kleefde elke sticker op een magneet. Een volgende keer maak ik ze nog een paar millimeters groter, want ik vind ze een fractie te klein.

Zijn ze niet geweldig, mijn keukenmagneetjes?!

printbare stickerfolie
Printbaar stickerpapier: Feeërieke
printbare stickerfolie
Printbaar stickerpapier: Feeërieke
printbare sticker magneet
Printbaar stickerpapier: Feeërieke

Heb je interesse om een workshop te volgen om (beter) te leren werken met je cameo? Kijk dan even op mijn workshopkalender!

Gerelateerde berichten

4 gedachten over “Getest: printbaar stickerpapier”

 1. Ja, ik vind ze geweldig! En nee, ik vind ze niet te klein, zo stijlvol met het randje.
  Nog allemaal wat Chinees voor mij, die ‘cameotaal’ … maar wel de goesting om mij er in te verdiepen!

  Beantwoorden
 2. ik vind ze echt prachtig die magneten, we hebben binnenkort een feestje en zou die als klein bedankje wel willen uitproberen !!!
  Ik heb het elke keer opnieuw als ik moet uitsnijden met de cameo dat het niet 100% is. zal het eens proberen zoals jij het hebt gedaan !!!

  Ze zijn echt prachtig !!! Je mag er fier op zijn !!!

  Beantwoorden
  • Bedankt, Lotte! Ben benieuwd hoe jouw magneetjes gaan uitpakken! Voel je vrij om aan te sluiten bij de fb-groep “Silhouettebloggers België”. Daar kan je het resultaat showen of vragen stellen als er een probleempje is!

   Beantwoorden

Plaats een reactie