Gezellig met goud en glitter

De voorbije dagen toonden Evi en Sofie al wat ze maakten voor de kerstblogtour.. Voor wie het miste: check hier en hier hun creatieve knutsels! Vandaag is het mijn beurt om jullie te tonen hoe ik mijn interieur opleukte voor de eindejaarsdagen.

Enige tijd geleden kocht ik 2 canvasjes van 20 x 20 cm in de Action, voor een schilderactiviteit met de kinderen of voor een creatief projectje van mezelf. Het werd dus de tweede optie.

Het maakproces

Nadat ik met mezelf afgesproken had dat ik ging werken met gouden glitters, kocht ik mintgroene decoverf bij de Action. Ik gaf beide canvasjes 3 lagen verf (goedkope verf dekt duidelijk minder goed dan dure!) en gebruikte hiervoor een handig sponskwastje.

Terloops ontdekte ik overigens dat beide canvassen schots en scheef zijn. Tja, mijn metsersoog ontgaat niets!

Canvas 1: glitters

De eerste canvas moest een soort “portret” worden. Ik koos een hertenkop uit de Silhouette Store en sneed deze uit dubbelzijdig plakfolie van Silhouette dat ik kreeg van Feeërieke. Deze “double sided adhesive” is een keitof materiaal waarmee je enorm precieze aflijningen krijgt in je glittertekening. Met lijm kan je dit gewoonweg niet evenaren. Ik werkte er hier al eens mee.

Rieke stuurde ook mooie, grove glitters mee die jammer genoeg niet bij haar te koop zijn. (Gelukkig heeft ze wel de leuke glitters van Silhouette in haar shop.) Daarna was het gewoon een kwestie van een laagje glitters te leggen op het dubbelzijdige plakfolie, de overtollige glitters weer in de pot te gooien en klaar.

Ik ben echt blij met het resultaat!

Canvas 2: goud

Het tweede doek voorzag ik van een quote. Jammer genoeg is deze in het Engels, aangezien ik niets vond dat goed genoeg bekte in het Nederlands. Hier gebruikte ik een reststukje gouden vinyl dat Feeërieke ooit eens als “goodie” bij mij bestelling stak. Bedankt, Rieke!

Doordat een schildersdoek niet helemaal egaal is, was het niet eenvoudig om de tekst over te brengen op de ondergrond. Het ging gepaard met veel gesukkel en een beetje gevloek. Maar kijk, het staat erop!

Aanvankelijk had ik het plan tussen de tekst door nog gaatjes te maken waar ik dan lichtjes zou doorsteken, maar na het gedoe met de tekst heb ik me hier niet meer aan gewaagd.

Kerstproof

Ik sneed ook nog enkele papieren huisjes uit met mijn cameo. Voor het gemak kocht ik deze bestanden in de Silhouette Store. Wat lichtjes errond en erin en tsjakaa, onze living is kerstproof!

Hoe zit het bij jou? Knutselde je zelf ook al wat feestdecoratie bij elkaar? Laat het ons weten op IG en FB via de hashtags #silhouettebloggersbelgie en #kersttour17!

In onze fb-groep vind je bovendien een map waar je je creaties kan posten. Want je ideeën delen is dubbel plezier!

Workshop

Heb je nog geen cameo of kocht je er onlangs één en zou je graag de basisfuncties van de software leren kennen? Op vrijdag 12 januari geef ik in Lembeek (Halle) een beginnersworkshop. Alle info vind je hier.

Zin in meer?

Hou dan onze blogs in de gaten de komende dagen!

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie