Fleurige toiletzak

Cadeautjestijd

Vorige week vierde mijn metekind Marie haar eerste communie. Wat vliegt de tijd toch! 

Net als haar grote zus, gaat ook zij deze zomer minstens 1 keer op kamp. Kleine meisjes worden groot en hebben dan ook spulletjes die zeker mee moeten in de valies.

Mijn eerste plan was een mooie toiletzak te gaan kopen en die te vullen met een aantal noodzakelijkheden. Toen ik echter door mijn stoffenvoorraad ging, zag ik een stofje dat ik eigenlijk helemaal bij mijn metekind vond passen. Met plezier ging ik dus over naar een ander plan, namelijk dat van “ik doe het gewoon zelf”. Geef toe: dat is toch véél leuker?!

Aan de slag!

Een eenvoudig patroon vond ik al eerder op de blog van Eva Maria. Dat patroon had ik eerder al eens afgedrukt, maar nog niet gemaakt. Ik vond nog een rest Vlieseline H640 die net groot genoeg was, een bijpassende rits en een voeringstofje. Wat is het toch handig als je thuis een berg naaispullen liggen hebt!

Ik maakte de toiletzak met een handig voorzakje dat ik afwerkte met een bolletjespaspel. Om het geheel wat persoonlijker te maken, zette ik ook de naam van mijn metekind op het zakje. Hopelijk geraakt hij op die manier nooit verloren!

Dit tasje is helemaal niet moeilijk om te maken, al moet je natuurlijk wel recht kunnen stikken. Ik vulde het met een gepersonaliseerd zeepdoosje, tandenborstelhouder, een spiegeltje en een haarborstel. De avond voor het feest rende ik nog naar de winkel voor bijpassende handdoeken. Ook die voorzag ik van haar naam met flockfolie.

Het resultaat

Voor ik het cadeau inpakte, nam ik nog snel wat foto’s. Het metekind was er erg blij mee!

toiletzak Eva Maria
Toiletzak Eva Maria

Wil jij ook zo’n gepersonaliseerde toiletzak cadeau doen? Contacteer me dan gerust, ik maak ‘m met plezier naar jouw wensen!

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie