Luchtige zomertop met kreukels

De zalige zomertop

Vorige zomer kocht ik bij WE een eenvoudige zomertop die ik heel graag draag. Alleen was de stof deels synthetisch en daar hou ik eigenlijk niet zo van.

In die periode maakte de Odettetop van LMV furore in naailand en eigenlijk leek deze heel erg op mijn gekocht t-shirt. Tegendraads als ik ben, maakte ik de Odette NIET, maar tekende ik zelf het patroontje over van mijn bestaande top. Ik kwam er met slechts 2 patroondelen, want de mouw is aangeknipt en de schouderpas achteraan het origineel liet ik weg.

Eerst maakte ik het shirt in tricot. Ik werkte hals en mouwtjes af met rode boordstof en klaar was mijn vakantietop. Van deze heb ik geen foto’s, maar je zag wellicht al veel Odettes passeren, dus no need, me dunkt!

UFO

Rond die periode kocht ik in een uitverkoop ook nog 2 lapjes viscose van Soft Cactus met het idee de top ook eens in een luchtige viscose te maken. Het model was zeker breed genoeg, dus hoefde ik er geen rits aan toe te voegen.

Maar… de zomer kwam, ik vertrok op vakantie en de half afgewerkte top bleef liggen. Ik moest de mouwen en hals afwerken met biais en had daar niet bijster veel zin in. Uiteindelijk pakte ik de top opnieuw vast in een van mijn eerste naailessen van september. We hadden nog enkele mooie dagen en voilà: de ufo geraakte af.

Uitstapje

Aan foto’s werd uiteraard niet meer gedacht, maar toen we vorige week een uitstapje maakten naar de Ninglinspo, droeg ik het bewuste t-shirt. Viscose draagt heerlijk op zwoele zomerdagen zoals we er al veel gehad hebben de jongste weken. Natuurlijk vertoonde de top in geen tijd een hoop kreukels, maar kijk, zo gaat dat als je gaat wandelen met een rugzak op je rug. “Het leven zoals het is” en “niemand is perfect”, dus hier gaan we met een paar sfeerbeelden, want als je een fotograaf én een mooi decor voorhanden hebt, laat je die kans niet voorbijgaan!

zomertop viscose
Patroon: zelfgetekend, gebaseerd op bestaande top
zomertop viscose
Stof: viscose Soft Cactus

Geloof het of geloof het niet, ik heb nog een even grote lap lichtrode viscose liggen waarmee ik de top misschien wel nog eens zou willen maken. Of zou er deze zomer een andere “tophit” (pun intended!) opdoemen in naailand? Ik ben benieuwd!

Gerelateerde berichten

6 gedachten over “Luchtige zomertop met kreukels”

Plaats een reactie