Mutsenmania

Als de dagen op hun kortst zijn, vind ik het soms gezelliger om lekker weg te haken in de zetel. Om te naaien is het soms te donker, en eer een mens soms zijn gerief kan beginnen uithalen is het al een stuk in de namiddag en zakt de zon (zon??? waar?) al onder de einder.

Enfin, om u maar te zeggen dat ik de laatste weken heb zitten freubelen aan enkele babymutsjes.

Eentje voor ons eigen mannetje en eentje om weg te geven aan Frida, de laatstgeborene bij een van mijn nichten. (Ja, Frida, als je dit leest, is de verrassing eraf he, sorry, meid!)

Model Pepijn met ontstoken ogen en een
dikke verkoudheid :o(

 De appelmuts is zoals u ziet een beetje aan de kleine kant voor ons eigenste model. Tja, ‘t is ook een babymuts en een zevenmaander behoort nu eenmaal niet meer tot de kleinste categorie van baby’s. De mosterd haalde ik hier. Heel leuk om te maken en totaal niet moeilijk!

 De kikkermuts haakte ik met dezelfde wol, maar met naald nummer 4,5 ipv 4. Dit gaf een iets groter resultaat (owja, ik herinner me dat ik de kikkermuts een aantal keren lostrok omdat ie te klein uitviel en uiteindelijk meerderde ik meer steken dan in de beschrijving). Deze muts is een kooppatroon, al maakte ik de ogen met een andere tutorial omdat ik de beschrijving van de ronde “oogballen” niet snapte.

Ik vind het resultaat allerschattigst… al zeg ik het zelf.

De twee mutsjes moeten wel nog gevoerd worden, maar bij gebrek aan de juiste kleuren fleece kan ik dat vandaag niet doen en ik kon echt niet wachten om ze u te laten zien!

Vooral de gevlochten “flosjkes” vindt Pepijn
super!

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie