Lena-goodiebag vol schatten!

Vorige zaterdag was het feest. Feest in de familie, want mijn tante’tje werd 50 en dat moest gevierd!

Het was bovendien heel lang geleden dat we elkaar zagen, want onze familie is groot, woont een beetje overal en is niet zo goed in het organiseren van jaarlijkse familiefeesten.

Tante K wilde graag een bijdrage voor haar keukenhulpje (nee, niet haar man, wel zo’n keukenrobot die het vuile werk doet!). Goed idee, maar deze dame hier geeft niet graag gewoonweg een envelopje met geld. Ah nee, daarvoor zijn we te creatief en knutselen we te graag!

Het idee kreeg ruim de tijd om te rijpen, maar zoals gewoonlijk kreeg ik het “eureka”-gevoel pas 4 dagen voor het feest.

Ahem. En dat vlak voor de examens op school. Moest kunnen, niet?

Ik ga u de hele uitleg besparen, maar het komt erop neer dat ik een Lena-shopper uit Mijn Tas naaide. Die shopper werd gevuld met nog andere maaksels, onder meer een zonnebrilzakje, 2 bordjes die zoon Florian beschilderde en (op vraag) een La Maison Victor. Tante K houdt namelijk ook van breien en haken! (En wie weet slaat ze op haar 50ste nog aan het naaien met al die leuke spullen in dat tijdschrift?)

We moesten zaterdagmiddag rond 13 uur richting Nederland vertrekken en mijn cadeautje was een uurtje voordien klaar. Van een strakke timing gesproken :o)

En dat feestje? Dat was zeker voor herhaling vatbaar, vooral dat Italiaanse buffet en de dessertjes die daarop volgden! Dank je wel, tante K!

Mocht je je de vraag stellen: de reden waarom zonnebrilzakje en tas niet “assorti” zijn, is omdat ik eerst alleen een zonnebrilzakje dacht te maken. Als ik eerst die tas had genaaid, had ik het zonnebrilzakje allicht wél uit dezelfde stofjes gemaakt! :/

Buitenstof: linnen, Le Chien Vert

Binnenstof: Donkergroen katoen, Samtex Halle

Borden: Hema, beschilderd door Florian, bijna 4 jaar
Links: de verjaardagstaart en een glaasje limonade
Rechts: een jarig kindje met een kroontje op zijn hoofd 
Stofjes: restjes van hier en hier

Gerelateerde berichten

4 gedachten over “Lena-goodiebag vol schatten!”

Plaats een reactie