Hortensia's als voorbode van de lente

In een vorig bericht vertelde ik dat ik onlangs ontdekte dat ik in het bezit ben van DE Knip van juni 2010. Ja, dat is die met de beroemde rok!

Ik nam mijn maten en hertekende het patroon opdat het beter zou passen, en in de hoop van die ellendige “aanpassingen tijdens het naaien” af te zijn. Vreemd genoeg had ik volgens de tabel een 40 in de taille en een 38 op mijn heupen. En dat terwijl ik enkele weken geleden een nieuwe broek kocht in maat 36 omdat al mijn “oude” broeken afzakken!
Mijn vermoeden werd algauw bevestigd toen ik de rok ineengedriegd had: een koe te groot! Mijn 2 zonen pasten er nog bij! Dorie!
Dat werd een namiddagje passen en stikken en weer passen en…. Uiteindelijk komt de hertekende rok overeen met… U raadt het al: maat 36!
Stof: Nostex St-Agatha-Berchem
Paspel: zelfgemaakt met biais Veritas
Blinde rits: Stoffenspektakel

Ik voegde tijdens het losmaken nog paspel toe, met een restje paspel van het dekentje dat ik naaide voor mijn vaders kerstcadeau. Zo stoort het minder dat de print niet doorloopt en het geeft toch altijd net dat tikje meer!

Ik heb zo’n vaag voorgevoel dat dit deze zomer een favorietje gaat worden. Het model lijkt me ook beter te passen op mijn lichaam dan de A-lijntjes van Mme ZsaZsa. Maar dat weet ik u nog wel te vertellen eens de rok gedragen wordt.

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Hortensia's als voorbode van de lente”

Plaats een reactie