Zomerhemd

Het eerste jongenshemd met korte mouwen van het seizoen lag hier al enkele weken te blinken, maar bij gebrek aan zonlicht onthield ik jullie even het resultaat.

Begrijp me niet verkeerd: de stof lag natuurlijk al bijna 2 jaar in mijn kast. Eerder maakte ik er al eens een theemuts uit. De rest van de lap MOEST een jongenshemd worden, en als ik me niet haastte zou ik binnenkort niet meer genoeg stof hebben, want kinderen, dat groeit, jong, dat groeit!

De stof heeft een print, en ik vond het nodig dat deze zo goed mogelijk zou doorlopen aan de knopenbies. Dat maakt natuurlijk dat je meer stof nodig hebt, en hier was dat zeer zeker het geval. Ik heb zelfs moeten passen en meten om er te komen! Er kwam ook wat gevloek bij te pas toen ik ontdekte dat de print gewoon keischeef op de stof staat. Tja…. ik had de keuze: een doorlopende print maar misschien een scheeftrekkende voorzijde of gewoon géén doorlopende print vooraan en een eeuwige doorn in mijn oog.

De perfectionist in mezelf kennende, ging ik voor de eerste optie.

Bij het uitknippen van de patroondelen (een patroon dat ik al gebruikte voor ik begon te bloggen) kwam alles per-fect overeen. Maar ja, als de print niet recht op de draad loopt, trekt de handel blijkbaar wel een beetje scheef tijdens het in elkaar zetten van het hemd. Dit merkte ik pas op toen ik de knopen er wilde aanzetten.

Ik koos dus een soort gulden middenweg bij het plaatsen van de kamsnaps. U weet wel: de print loopt ongeveer door en het middenvoor van het linkerpand komt ongeveer overeen met het middenvoor van het rechterpand.

De zoon was in eerste instantie niet tevreden met mijn keuze voor zwarte knopen (hij wou er groene!), maar nadat ik hem verzekerd had dat mama gewoon het beste weet welke kleurtjes bij elkaar passen, aanvaardde hij het toch. Hij zei zelfs dat mama “supertoppie” is! :o))

Nu moet hij nog even geduld oefenen tot het “kortemouwenweer” wordt, maar dat hij fan is van zijn theepottenhemd, staat hier al genoteerd!

Stof: Max Bloch St-Pieters-Leeuw
Patroon: Ottobre 3/2012, model 19 (maat 110) 

Gerelateerde berichten

4 gedachten over “Zomerhemd”

Plaats een reactie