Pimp eens een lamp bij wijze van Ikeahack

Vorige week werd er in het appartement van 1 van mijn cursisten ingebroken op klaarlichte dag, waarschijnlijk terwijl ze bij mij in de Nederlandse les zat.

Dat er geld gepikt werd, is eigenlijk van ondergeschikt belang. Het is namelijk veel erger dat de dieven in kwestie de boel kort en klein geslagen hebben. Alles is kapot. Zelfs de matras werd opengesneden. Op de vraag of ik haar met iets kon helpen, kreeg ik natuurlijk een negatief antwoord, maar het is duidelijk dat het niet zo goed met haar gaat. Ze is erg bang, slaapt slecht en heeft haar dochter (nog) niks verteld, maar het kind voelt en hoort ook dat er iets gaande is.

We hebben met de klas afgesproken dat we morgen een spaarpot in een hoekje van de klas gaan zetten, waar iedereen die wil een vrije bijdrage in kan steken. Ik pas dan bij tot een mooi rond bedrag waarme we dan een waardebon van Ikea gaan kopen.

Deze morgen was ik al vroeg (om 6u! – en dat op mijn vrije dag!) wakker en sloeg ik, zoals gewoonlijk, aan het denken. Ik had zin om iets te maken. De Ikea-piste herinnerde mij eraan dat ik hier nog zo’n lampje in de kast had dat ik ooit eens met stof zou overtrekken om cadeau te doen. Eureka! Ik heb géén idee hoe oud haar dochter is, maar met dit stofje heeft dat eigenlijk geen belang. En een lampje is altijd leuk om te krijgen, niet?

Ik raadpleegde de blog van bedenkster Tante Hilde, mat voor de zekerheid nog even na (het lampje is 14,5 cm hoog en de omtrek is 41 cm) en sneed een stukje stof uit van 14,5 x 42 cm. In mijn biesjesdoos vond ik gelukkig nog een bijpassend stuk bias en een uur later stond deze lamp op mijn tafel:

Lamp: “Lykta” van Ikea
Stof: Stoffenspektakel
Geef nu maar toe dat het kleine meisje in je dit ook leuk vindt! Of niet soms? ;o)
Om het geheel af te maken, ga ik straks of morgen nog een spaarlamp kopen, want die zat er niet bij. Zo kan de dochter haar lampje meteen in haar slaapkamer installeren!

Gerelateerde berichten

4 gedachten over “Pimp eens een lamp bij wijze van Ikeahack”

  1. Dat ga ik ook eens doen, denk ik. Voor onze slaapkamer dan. Wat erg seg van die inbraak. Ik mag er niet aan denken dat zoiets hier zou kunnen gebeuren. Pff. Ik denk dat het dochtertje er zeer blij met dat lampje zal zijn.

    Beantwoorden

Plaats een reactie