Internetshoppen

Ik herinner me nog dat ik enkele jaren geleden echt niet snapte dat mensen kleren en schoenen via het internet kochten. “Je moet dat toch rustig kunnen passen” & “die stof wil ik wel kunnen voelen” waren daarbij mijn grootste argumenten om het niet te doen.

Nu ik 2 kinderen heb, moet ik toegeven dat het internet toch wel hoog genoteerd staat in de lijst van “uitvindingen die het leven gemakkelijker maken”.

Schoenen zal ik niet gauw online kopen wegens te moeilijke voeten, maar afgelopen weekend bestelde ik wat kleding die ik gisteren mocht gaan afhalen in een leveringspunt. (Het sinterklaasgevoel is op zo’n dagen nooit ver weg!)

Het was de 2de keer dat ik dit deed en ik had geluk: de 3 kledingstukken pasten perfect! Uiteraard kocht ik kleding van een merk dat ik al kende en waarvan ik wist dat de jurkjes mij meestal goed passen. De jumpsuit was een gok, maar wel een berekende, want de pasvorm van een salopet steekt niet zo nauw, nietwaar?

Vorige zomer naaide ik zelf een jumpsuit, maar ik zag het niet direct zitten om dat nog eens te doen in een soepeler vallende stof. Tijd is hier alweer het codewoord. Daarom schuimde ik het wijde web af op zoek naar leuke modelletjes. Helaas vond ik er veel die uit 100% polyester gemaakt zijn. Laat dat nu echt de enige stofsoort zijn die hier NIET binnenkomt voor kledij. Polyester voelt niet aangenaam en bovendien zweet ik me daar te pletter in, wat resulteert in een plakkerig gevoel, omdat de stof niet ademt.

Na wat muisgeklik vond ik er een van Terre Bleue uit viscose. Op zich een merk dat iets duurder is, maar ik koop tegenwoordig zo weinig kleren voor mezelf en met al die tijdingen ivm de werkomstandigheden in kledingfabrieken, trok ik me daar voor 1 keer niks van aan. De hogere prijs van een kledingstuk garandeert uiteraard niks, maar ik vond alvast deze hoopgevende info op hun website.

Het lukte me niet een foto van de voorkant te downloaden šŸ™‚

Ik kan je zeggen dat het stofje alvast geweldig aanvoelt: lekker soepel, je voelt amper dat je iets aanhebt (dit was natuurlijk geen doel op zich!).
Hij gaat zeker mee in mijn valies voor Lissabon (maar daarover meer in een latere blogpost)!

Gerelateerde berichten

3 gedachten over “Internetshoppen”

Plaats een reactie