In stijl naar Lissabon

Zoals je in mijn vorige bericht al vernam, knijp ik er weldra eventjes tussenuit. Niet alleen als lerares, maar ook als mama en als lief van! Als alle paaseitjes morgen geraapt zijn en het paasmaal achter de kiezen, word ik afgezet aan de luchthaven. Daar tref ik dan vriendin V., met wie ik 4 dagen de straten van Lissabon onveilig zal maken.

Afgelopen woensdag zocht ik eens op hoe het weer daar was en wauw: 27 graden (op dat moment). Gelukkig shopte ik al wat zomergedoe (online, zoals je wel weet) dat mee in de valies mag.
Toch kreeg ik gisteren plots nog het ideefixe dat ik uit “dat stofje van Petit Pan dat ik oorspronkelijk kocht om kussenhoezen mee te maken”, een zomerrokje moest maken. Eentje dat uiteraard mee naar Lissabon moet, ah ja!

Zo gezegd, zo gedaan: de knipfase gebeurde gisteren na ‘t werk, de overlockfase in de voormiddag en de inelkaarsteekfase deze namiddag. Gelukkig waren de kinderen intussen flink aan ‘t kleuren en rommel aan ‘t maken :o)

Het modelletje maakte ik al meerdere keren, de rok uit een oude Knipmode die in blogland heel populair is geweest. Dat bespaart al een pak teken-, meet-en-weettijd. Bovendien had ik maar 75 cm stof, veel foliekes zou ik daar niet mee kunnen doen. Een A-lijn was dus het strakste plan!

Voorlopig post ik hier een foto van het stofje. Een deftige foto van de rok zal ik plaatsen na mijn tripje. We gaan er natuurlijk wel van uit dat ik de rok daar zal kunnen aandoen. De klimatologische omstandigheden zien er helaas al minder paradijselijk uit dan de voorbije dagen, maar momenteel is het niet moeilijk om beter te doen dan de lokale weergoden alhier.

Een vrolijk paasfeest aan jullie allen en tot volgende week!

BewarenBewaren

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “In stijl naar Lissabon”

Plaats een reactie