Naaide eens een onderbroek

Als je mij een jaar geleden had gevraagd of ik ooit mijn eigen onderbroeken zou stikken, had ik je ongetwijfeld heel raar bekeken.

Vandaag moet ik toegeven dat “never say never” nog niet zo’n onzinnige uitdrukking is, want yep, ik beken: ik heb het gedaan. Een slip voor mezelf genaaid.
En weet je wat? Het was zelfs leuk! Vooral omdat ik iemand ben die bijna alle stofrestjes bijhoudt, hoe klein ook. En voor 1 keer kwam dat handig uit. Ik haalde zowaar nog een slip voor mezelf uit een restje fuchsia tricot dat ik vorig jaar overhield na het maken van deze Renfrewtrui.
Ooit kocht ik picotelastiek en rekbare biais. Omdat je ongeveer 150 cm nodig hebt, had ik eigenlijk van geen enkele soort voldoende. Daarom combineerde ik picotjes met biais, apart gekocht maar toevallig in hetzelfde rood.
Ik nam het patroon over van een goed passende slip die ik onlangs kocht en gebruikte deze tuto. Vooral de uitleg om het kruisgedeelte zonder zichtbare stiksels in elkaar te zetten, vond ik top!
Ook de steekinstellingen nam ik voor het gemak klakkeloos over (ik haalde niet eens mijn overlock uit de kast – ‘t is werkendag vandaag!).
Het leuke is dat ik nu een hippe slip heb, ‘t is weer eens wat anders dan het klassieke zwart en wit. En hij zit even goed als mijn Sloggi’s van de winkel :o)

Ziehier het resultaat van een paar uurtjes freubelen:

Stof: restje tricot Stoffenspektakel
Rekbare picotbies: Stoffenspektakel
Rekbare biais: Lapjesmarkt Utrecht

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Naaide eens een onderbroek”

    • Ik maakte vandaag een boxershortje voor mijn zoon, al vrees ik dat het wel nog wat op de groei zal zijn als ik het resultaat zo zie. Ook leuk om te doen, vond ik, maar heb voor de zoon wel de overlock moeten uithalen voor een nette afwerking. Handig dat het niet nodig is bij dit damesmodelletje :o)

      Beantwoorden

Plaats een reactie