Brief aan Pepijn 3

Dag Pepijn!

Je bent nu 30 maanden. Twee jaar en een half! Vandaag ging je voor het eerst naar de kleuterschool. Weliswaar met een weekje vertraging omdat je vorige week de hele week last had van een maag-darminfectie.

Nadat ik 10 dagen geleden met dichtgeknepen billen de deur van de crèche achter ons dichtdeed, was nu het moment aangebroken waarop je samen met je grote broer mocht vertrekken naar je eerste stapjes in de “wijde wereld”.

Gelukkig gingen de gruwelijke gebeurtenissen in Parijs van het afgelopen weekend nog compleet aan je voorbij en mag jij nu onder de vleugels van een lieve juf nog genieten van jouw veilige peuterwereldje in de “Julesklas”.

Fier was je vanmorgen met je echte “boekentas” op je rug met daarin brooddoos, koekje, drinkflesje en schriftje. Mama stak er toch nog een tutje bij en zelf koos je nog een knuffel uit je bed die mee met je op avontuur mag.

Op je eerste dag moest je zelfs al te voet naar een bewegingsparcours met je klasgenootjes. Je korte beentjes hadden het lastig en toen je plots niet meer verder wilde stappen, droeg je juf je op haar schouders tot aan de sporthal.

Na de middag mocht je even slapen, maar dit bleek niet zo evident in een klasje waar het nooit helemaal stil is. Je werd dan ook huilend wakker en zo trof ik je vanavond ook op de speelplaats aan, gelukkig op de arm van de juf die de schoolpoort bemant.

Je was zo overstuur van alle indrukken dat je zelfs in mijn armen eventjes niet te troosten was.

We moesten nog even naar het oudercontact voor grote broer en zo kwamen we eigenlijk véél later thuis dan goed voor je was. Enkele ketnetfilmpjes op de “schildpad” (iPad) brachten gelukkig weer kalmte in je hoofdje en na het avondeten was je weer je blije zelf.

Toen ik je vroeg of je morgen opnieuw naar de Julesklas zou gaan, knikte je vastberaden.

Als ik denk aan dat kleine baby’tje dat nu voorgoed verdwenen is, word ik week vanbinnen, maar de tijd kunnen we toch niet tegenhouden: je bent nu een flinke peuter die het goed kan uitleggen en een eigen willetje heeft.

Je lange schoolcarrière is vandaag begonnen. Doe dat goed, lieverd! Mama en papa zullen je helpen en steunen waar nodig. We zijn allebei trots op je!

xxx
Mama

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Brief aan Pepijn 3”

Plaats een reactie