Flamingoliefde: babycadeautje op maat

longsleeve, flexfolies, sketchpennen: Feeërieke

Ik wilde al langer eens experimenteren met een meerkleurige applicatie in flexfolie, maar had niet direct de gepaste inspiratie.
Toen wij dit leuke geboortekaartje in de brievenbus kregen ter gelegenheid van de geboorte van Jozefien, schoten de radertjes in mijn bovenkamer in actie.

Vele uurtjes later en met wat extra hulp via facebook, lukte het om de verschillende delen te traceren en los te koppelen van elkaar (dank je, Rieke!).

Ik bestelde 3 kleurtjes flexfolie bij Feeërieke en na wat testsnedes (en gesakker!) met mijn cameo lukte het me om dit kleine, fijne figuurtje op een longsleeve te strijken. De longsleeves van bij Feeërieke zijn gemaakt uit Afrikaans katoen en zijn geproduceerd volgens de principes van de eerlijke handel. Vind ik leuk!

Om het geheel af te maken, deed ik nog een experiment met de sketchpennen van Silhouette. Ik liet de cameo het figuurtje tekenen dat op mijn stoffen labeltjes staat. Daarvoor moest ik het tekeningetje wel lichtjes bijwerken in Silhouette Studio. Het papier was niet helemaal glad, en dat zie je een klein beetje aan de lijn die hier en daar wat uitgelopen is.

Karton: Action
Sketchpennen: Feeërieke

Mijn gewone cameomat kleefde iets te hard, waardoor sommige kaartjes achteraan lichtjes beschadigd zijn. Daarom bestelde ik ondertussen de lighthold-mat die specifiek dient voor het snijden en bewerken van papier en fragielere materialen.

Het kaartje werd de finishing touch aan dit lieflijke babygeschenkje. Ik kijk er al naar uit om het te mogen afgeven :o)

Gerelateerde berichten

3 gedachten over “Flamingoliefde: babycadeautje op maat”

Plaats een reactie