De handtas die zomaar in mijn voorraden lag!

Eerder maakte ik al eens een tas van gerecykleerd leder. Sinds ik ze maakte, heb ik ze bijna niet meer uitgedaan, zo’n heerlijk model is het. Net het goede formaat, niet te sportief en ook niet te chique, mijn e-reader, gsm en portefeuille passen er perfect in. Zo verkopen ze ze niet in de winkel!
Ik baseerde me op de Marsha Bag van I Think Sew, maar wijzigde wel een paar kleinigheden.

Ik wist dat ik ergens diep onder in mijn stoffenvoorraden een coupon geelgroen nepleder had liggen die ik een jaar of 5 geleden op de kop tikte (voor 8 euro – de prijs hing er nog aan). Op het eerste zicht (5 jaar geleden dus) twijfelde ik aan de kleur, maar nu ik de lap opnieuw in handen nam, wist ik: dit is tassenmateriaal! Er waren nog maar 2 hoekjes uitgesneden (die ik gebruikte voor deze leather sweater).

Ik maakte er een punt van dat ik voor deze tas niets in de winkel zou gaan bijkopen. Gelukkig vond ik nog een leuke fuchsia rits en een bijpassend bloemenstofje voor de voering. D-ringen recupereerde ik van een riem van zoonlief. Hij was erg verbaasd over het feit dat ik die zomaar kapot ging snijden. “Maar dan heb ik geen riem meer!” Mijn zalvende antwoord “Als je echt een riem nodig hebt, dan kopen we er een veel betere en mooiere voor jou!”, kon hem gelukkig geruststellen!

En zo gebeurde het dat ik een tas maakte die eigenlijk zomaar in mijn voorraadkasten lag. Ik moest ze  alleen nog in elkaar zetten. Wie weet wat voor schatten er hier nog in de kasten schuilen?!

Nepleer: Max Bloch St-Pieters-Leeuw
Bloemetjesstof: Markt Maastricht
Rits: Veritas – D-ringen: gerecyKleerd

Gerelateerde berichten

1 gedachte over “De handtas die zomaar in mijn voorraden lag!”

Plaats een reactie