Origami kussens

Zondag gaf een van mijn besties een heus tuinfeest omdat ze 40 jaar werd. Uiteraard wilde ik origineel uit de hoek komen met mijn cadeautje, want iets zelfgemaakts geven is toch zo veel leuker?!

Ik besloot te gaan voor een setje kussens. Zelfgenaaid, uiteraard.

In de lokale stoffenwinkel vond ik een mooi lapje net-niet-wit canvas, ideaal voor decoratieve doeleinden. Wit of beige is nooit fout, dacht ik, en ik had ook nog het idee deze kussens op te leuken met wat bling-bling flexfolie.

De kussens waren in een avond klaar. Ik deed dit eerder al en volgde toen de instructies van deze mevrouw voor de blinde ritsen. Buiten het feit dat de stof vreselijk rafelde en ik dit echt moest tegengaan met een zigzagsteek, was dit een makkie.

Het flexfolie bestelde ik ruim op tijd via het internet. Dacht ik. Intussen heb ik het nog steeds niet, al werd het ruim 1 week geleden verstuurd. Driewerf awoe voor Bpost!
Gelukkig was daar facebook to the rescue en vond ik iemand in mijn regio die een beetje van haar flexfolie wilde doorverkopen.

Ik maakte 3 figuurtjes in de nu zo trendy origamistijl. Het resultaat vind ik eerlijk gezegd zelf meer dan geslaagd! De vriendin was er keiblij mee en stuurde me daags nadien een foto van de kussens die nu in haar zetel liggen te prijken! Leuk toch?!

Stof: Sammtex Halle
Flexfolie: een buurtbewoonster

Mocht je ook een Cameo hebben, vind je hier het bestand met de 3 figuurtjes.
Laat me weten wat je ermee deed via facebook of IG! Ik ben alvast benieuwd!

Gerelateerde berichten

5 gedachten over “Origami kussens”

Plaats een reactie