Creatief met krijtbordpapier

Deze maand stuurde Feeërieke me een pakje zelfklevend krijtbordpapier op om iets creatiefs mee te doen.

Het eerste ideetje kwam er naar aanleiding van een ouderwets houten kadertje (A5-formaat), dat ik rond de feestdagen inspoot met zilveren verf. Nadat ik dat had gedaan, viel “mijn frank” dat er geen glas zat in het kadertje. Tja, dat heb je soms met kringwinkelvondsten. Ik had er niet op gelet, dus exit hippe fotokader…

Toen ik het krijtbordpapier uitpakte, dacht ik plots terug aan dat kringloopkadertje. Ik ging aan de slag, voor 1 keer zonder Cameo-snijmachine.

Ik mat de achterzijde van het kadertje en sneed volgens deze afmetingen een stuk karton uit een oude schoendoos. Daar kleefde ik een even groot stuk krijtbordpapier op. Met een goed hobbymes, een metalen lat en een snijmat kan je dit perfect op maat snijden. Heb je dit niet, dan kan het uiteraard ook met een gewone schaar.

En tadaa… klaar is je bordje waarop je telkens weer iets anders kan schrijven: een leuke wens, het menu van de dag… of misschien mogen je kinderen het wel gebruiken als tekenbord!

Kader: Kringwinkel
Zelfklevend krijtbordpapier: Feeërieke
De tweede toepassing van het krijtbordpapier vond ik in het opbergmeubeltje dat we onlangs kochten voor het speelgoed van de kinderen. Deze keer gebruikte ik mijn Cameo wel.
Tussen mijn bestanden van de Silhouette Store vond ik een leuk gevormd labeltje. Dat sneed ik uit het krijtbordpapier (instelling “zelfklevend cardstock” – ik vinkte wel “dubbel snijden” aan want mesje is al een tijdje in gebruik)
Met krijtbordstift noteerde ik -na overleg met de oudste zoon- een passende titel op elk label en daarna plakte ik ze netjes op de bakken. Kijk eens hoe leuk onze opbergkast er nu uitziet!

Opbergmeubel en bakken: Ikea
Zelfklevend krijtbordpapier: Feeërieke

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Creatief met krijtbordpapier”

  1. Die labels zijn een kei-goed idee!
    Hier dezelfde opbergbakken en ik heb al vanalles geprobeerd: eerst met foto's, maar vonden ze leuk om eraf te trekken, daarna met de labels van dymo, maar die vielen er na een tijd ook spontaan af 😉
    Het is toch een pak gemakkelijker dat ze kunnen zien wat er in zit ipv altijd al die bakken eruit te moeten sleuren wat soms voor veel rommel zorgt 😉
    Ik ga het eens bekijken en mocht ik het doen, hoop ik dat ze deze zo mooi en tof vinden dat ze er niet meer aan gaan prutsen haha

    Beantwoorden

Plaats een reactie